Näilläkö ajatuksin alkuun?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Silmä

Huoltovalikon jäsen
Näilläkö ajatuksin alkuun?

Tervehdys (televisio)maailmankuvaa avartaneelle palstalle.

Taustaksi todettakoon, että kun kotimaisilta kanavilta ei tunnu löytyvän usein mitään mielenkiintoista katsottavaa, heräsi kysymys, josko taivaskanavilla olisi paremmin ohjelmaa minun makuuni.

Näillä leveysasteilla markkinoitavat veikkoset C&V eivät tarjonnallaan häikäise, kun taas vapailtakin satelliittikanavilta näyttäisi ainakin KingOfSat:n listausten mukaan tulevan yhtä sun toista kiinnostavaa kylttyrellien "Paha kurki" -pläjäysten ja monenlaisen musiikin parissa viihtyvälle; muun muassa Arte ja ZDF Theaterkanal, vapaat musiikkikanavat (joilta ehkä löytyy muutakin kuin Voicen jumputtavaa päivänperhosputkea), uutiskanavat, mm.saksalaiset yleisradioyhtiöiden kanavat, jne. saattaisivat ohjelmatietojen perusteella vastata kysyntään Digitan välittämää paremmin.

Lautaseksi olen miettinyt moottoroitua 110-senttistä, jonka laittaisin seisomaan pihalle, kunhan nyt ensin tarkistan, että vapaata taivasta on etelän tienoilla riittävästi (silmämääräisesti arvioiden näyttäisi olevan).
-Kuinkahan painavan jalustan tuollainen 110-senttinen tarvitsee pysyäkseen pystyssä rannikkoalueen syys- ja kevätmyrskyissä?

Kaapeli täytynee kaivaa maahan (pari-kolmekymmentä metriä ehkä).
-Onko kaapelille tällöin jotain erityisvaatimuksia?
-Pitäisikö tämän mittainen johdin jotenkin ottaa huomioon mikropäätä valitessa?

Vastaanotin on kysymys. HD-sydeemi kutkuttelisi ihan mielenkiinnosta, kun tuli tuollainen HD-ready näyttölaite hommattua - lieneekö kuitenkin vähän liioittelua.
Vähimmäistoiveet olisivat, että
A) vastaanotinta itseään ei tarvitsisi hirmuisesti säätää heti alussa, vaan voisi keskittyä antennin säätämiseen sekä satelliittien ja kanavien etsimiseen, sekä
B) että kuvan saisi ulos komponenttina ja äänen digitaalisena.
-Olisiko vinkkejä tämän hetken tarjonnasta?

Mahtaisiko näillä ajatuksilla päästä alkuun?
 
Ylös