MythTV ja Dreambox

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

gutta

Huoltovalikon jäsen
MythTV ja Dreambox

Olen monesti hakenut sana "mythtv" boordilla, miettinyt miten sen sais tomimaan Dreamboxin kanssa. Koska ei löytynyt paljon mitään niin päätin sitten asentaa MythTV komerokoneeseen kokeilemalla. Mythtv:n paras etu on monipuoliset nauhoitus mahdollisuudet. Samaalla pääsis eroon DB500 verkko-pixelöinti ja sais katsoa muuta kun nauhoitus käy. Dreamboxi ei ole mitään aito Frontend tässä.


Kone: vanha Fujitsu PIII 450MHz, 256M
Kortti: "Nebula DigiTV PCI Card DVB-T"
OS: Xubuntu 7.10

450MHz:in kone riittää ihan hyvin tässä, jos ei haluaa tehdä mitään mpg/avi transcode. 7.10:ssä mythtv tukee monikanava nauhoitus samalta muxilta. Nauhoitukset tulee omalla hakemistolla "1002_20080423081300.mpg" nimiset streemit, eli sama ts tavara kuin DB. Ongelma oli ettei tuosta helposti saa selvä mikä ohjelma on levylle. Eikä DB ymmärrä että tämä mpg on streemi eikä tavallinen mpg tiedosto. Mutta Mythrename.pl kääntää nimet luettavaksi ja pistää linkit eri hakemistoon. Mythtvn omat mpg:it säilyy. Sitten kokeilin nimeä mpg:it -> ts.
Eli tein pari UserJob mythtv asettelussa (General)

User Job #1
mythrename.pl --link /mnt/sopiva/hakemisto/ --format %Y-%m-%d,%H-%i%-%T

User Job #2
cd /mnt/sopiva/hakemisto/; for x in *.mpg; do mv "$x" "${x%.mpg}.ts"; done

Tämä "/sopiva/hakemisto/" jakasin samballa Dreamboxille. Sym-linkki päivittyy aina joka nauhoituksen jälkeen.Näin "komerossa" on aina tuoreimmat nauhoitukset (tyhmä sana) ja
vanhat poistuu automaattisesti jos haluaa.

Ehkä ainoa vika on että ohjelman tiedot "info" ei tulee esiin Dreamboxilla. (?)Jos ei haluaa käyttää mythtv:n oma webif auki verkkon yli, suosittelen Nomachine NX etäyhteys http://www.nomachine.com/. Serveri toimii ssh portilla (22) ja on todella nopea. Clientit löytyy jopa windowsille. Näin pääsee kiinni dreamboxiin samalla.
Fail2ban http://www.fail2ban.org/ suojaa portti 22.


Paras olis tietenkin jos löytyis Dreamboxille MythTV Frontend plugi, onko kukaan muu miettinyt sama?-gutta-
 
Ylös