MTV:n bittivirta hyytyi kesäksi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG B6 OLED 55" + Genelec
MTV:n bittivirta hyytyi kesäksi

Tämähän on meille harrastajille kaikille tuttua:


MTV:n bittivirta hyytyi kesäksi

[Kari Ahokas 27.5.2004, 07:47]

Televisioyhtiö MTV on joutunut lähettämään kanaviaan digiverkossa tavallista alhaisemmalla bittinopeudella Digitan huhtikuisten muutostöiden jälkeen. Erityisesti Subtv:n kuva on heikompi kuin analogijakelussa.

Tekninen johtaja Antero Hoffman MTV:stä kertoo, että kyseessä on MTV:n ja Digitan yhteinen ongelma, joka liittyy Digitan huhtikuun alussa tekemiin kanavanippujen yhdistämistöihin.

"Kaikki lähetyslaitteet eivät tällä hetkellä esimerkiksi osaa käsitellä salattua signaalia", Hoffman kuvailee. Ongelman kiertämiseksi MTV3 ja Subtv-kanavia lähetetään tilapäisesti normaalia alhaisemmalla vakiobittivirralla.

MTV:n ja Nelosen yhteisen kanavanipun jakelu laajenee syyskuun alussa 12 uudelle lähettimelle Suomessa. Hoffman uskoo, että ongelma on ratkaistu siihen mennessä, ja MTV siirtyy jälleen statistiseen multipleksointiin, jossa bittivirta vaihtelee kuvan tarpeiden mukaan.

Nelonen käyttää kyseistä tekniikkaa tälläkin hetkellä. Sen kanavakohtainen bittivirta vaihtelee 1,5 ja 5,5 megabitin sekuntivauhdin välillä.

Digivastaanottimen kuva on Subtv-kanavalla lähetysongelmien vuoksi jopa analogista heikompaa.

http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=589462
 
Ylös