Mozilla Prism

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Mozilla Prism

Mozilla Prism tuo Facebookin ja Gmailin suoraan työpöydällesi

Mozilla on julkaissut beta-version Firefoxin Prism-lisäosasta (add-on), jonka avulla suosituimpia web-sovelluksia on mahdollista käyttää suoraan omalta tietokoneen työpöydältä ilman, että niitä tarvitsee käynnistää selaimessa.

Mozillan mukaan web-sovellusten erottamisella selaimesta haetaan esimerkiksi käytettävyyteen liittyviä etuja.

Kärjistäen voisi siis sanoa, että Prism leikkaa webin pois selaimesta ja siirtää sen työpöydälle. Se hakee tietoa halutulta verkkosivustolta ja muuntaa ne työpöytäsovellukseksi. Sovellus toimii erillään lähettävästä verkkosivustosta, joten mikäli Firefox kaatuu, ei se vaikuta työpöydällä ajettavaan sovellukseen.

Prismin voi myös asentaa itsenäisenä sovelluksenaan, mikäli koneella ei ole asennettuna Firefox-selainta.

Tällä hetkellä läheskään kaikki verkkosivustot eivät tue Prismiä, mutta Mozillan mukaan uutta lisäosaa tukevia sivustoja on jo kymmeniätuhansia, niiden joukossa Facebookin ja Gmailin kaltaiset suosikkisovellukset.

Prismin beta-version voi ladata joko Firefoxin lisä-osana tai itsenäisenä sovelluksena Mozillan sivustolta. Lisä-osan lataamisen jälkeen selain tulee käynnistää uudestaan, minkä jälkeen Tools-valikkoon tulee uusi Convert Website to Application -toiminto (Muunna verkkosivusto sovellukseksi). Tämän toiminnon avulla pikakuvakkeelle voi antaa nimen ja siirtää pikakuvakkeen joko työpöydälle tai Käynnistä-valikkoon.

http://prism.mozilla.com/started/


lähde: MikroPC.net
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös