Moottorin hienosäätöä / Satellite Equipment Control

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

tequ69

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Tattarinharju
Moottorin hienosäätöä / Satellite Equipment Control

Hei Moottori expertit.
Kaipaisin hiukan vinkkejä mitä arvoja Satellite Equipement Controllista kannattaisi säätää vai kannattaako mitään?

Kokoonpano:

7025 S/T, Image = mikä tahansa uudehko
STAB HH100 moottori
Invacomin twin head

Muutoin on kokoonpano pelittänyt erinomaisesti, mutta pieni hiukan häiritsevä ongelma on vailla korjausta.

Kun vaihtaa kanavaa satelliitista toiseen ja toisen polarisaation omaavalle kanavalle, niin kestää aika kauan ennen kuin kanava virittyy ja kuva tulee näkyviin. Esim. vaihdettaessa Canal+ Film1 (11278 V) -- Viasat Family (12034 H).

Jos siirrytään satelliitista toiseen, mutta polarisaatio säilyy samana, niin kanava virittyy heti.

Tähän olen kiertotienä käyttänyt juuri kanavien vekslausta, koska virittyminen on nopeampaa kun ollaan samassa satelliitissa. Eli kun vaihtaa canal film 1:ltä Viasat Familylle täytyy käydä kurkkaamassa ensin Siruksesta jotain vertikaalikanavaa ja sitten vasta tuota horizontal (Family) kanavaa. Tällöin selviää muutamalla pimeällä sekunnilla.

Jos ei tee muuta kuin vaihtaa kanavan canal film1, viasat family joutuu parhaimmillaan odottelemaan kymmeniä sekunteja ennen virittymistä.
Jostain syystä ongelmaa esiintyy joillakin kanavilla vähemmän ja joillakin enemmän. Ei tunnu olevan mitään muuta yhtäläisyyttä kuin tuo polarisaation vaihtuminen ja moottorin pyöritys.

Asentelin tuossa viimeisimmän OoZoon imagen, jossa selkeästi vähentynyt tämä ongelma, mutta se on edelleen olemassa ja haluaisin siitä eroon.
Elättelen toivoa, että kysessä on ongelma johon on ratkaisu olemassa.
------------------------------

Viimeisin muutos tulikin tässä iltasella.. päivitin software updatesta 22-09 versioon ja nyt ei ole ongelmaa esiintynyt laisinkaan.
 
Ylös