Laite-esittely Miraclebox 7

  • Viestiketjun aloittaja PNP
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Otsikon mukainen boksi siis testissä,

WP_000005 (1).jpg

Etupaneelista löytyy pieni näyttö, kyseessä samanlainen 7 segmentti näyttö kuin esim. miraclebox 8:ssa. Näytön alla virtanappi ja kanavan vahto napit.
Oikeassa laidassa, luukun alla kortinlukija sekä 2kpl CI+ paikkaa.

WP_000007 (1).jpg

Takaa löytyvät hybridi virttimen liitännät, eli siis DVB-C tai DVB-T2 sisään ja ulos. Normaalit video ja scart liitännät. Sarjaportti, ethernet ja USB2. Pääasiallisena videoliitäntänä tietty HDMI.
Virtajohdon liittimen päältä löytyy myös virtakytkin.

WP_000006 (1).jpg

Kaukosäädin on hieman pienempi kuin miraclebox 9:ssä, mutta helppokäyttöisempi näppäinten asettelun erilaisuuden takia, enemmän perinteinen kaukosäädin. Myös paristovalinta on huomattavasti käyttäjä ystävällisempi, eli normaali aaa. Miraclebox 9:n säädin on kyllä mekaanisesti laadukkaamman tuntuinen, mutta tätä käyttää mieluummin.

WP_000010 (1).jpg

Viimeisessä kuvassa seiska ysin päällä, eli aika lailla sirompi laite, ja mielestäni jotenkin silmää miellyttävin näistä miracleboxeista, muistuttaa hieman Dreambox 800:n muotoilua.


Ohjelmisto on sama kuin muissakin miracleboxeissa, se on myös CI+ hyväksytty ja TV-viihteen kortti aukaisi hetken jälkeen kanavat CI+ modulissa. Kuvan laatu HD kanavilla on aivan yhtä hyvä kuin isossa veljessä, silloin kun lähetys on oikeaa HD:ta, esim. tämän päiväinen idols oli sitä.

Tallennus mahdollisuudet rajoittuvat USB tai verkkolevyyn, itsellä verkkolevy löytyi ja alkoi toimia ongelmitta, tallennukset toimivat ja näkyivät ongelmitta boksissa, mutta olivat samaa .ts muotoa kuin 9:llä, eli ei näy suoraan PC:llä esim. VLC playerillä, HD tallenteet tietty ovatkin salattuja, eivätkä voikaan näkyä PC:llä.
Äkkiseltään testattuna, toisto ei tunnistanut muita ts tiedostoja kuin omansa, avi tiedostoissa oli myös hieman valikoiva. Eli tässäkin tulos on yhtenevä 9:n kanssa.

Vaikuttaisi erittäin hyvältä laitteelta, hinta laatu suhdekin on kohdillaan.
Ohjelmistoa kuten ei koko boksiakaan vielä löydy miracleboxin sivulta, ja nykyisen ohjelmiston suomennoksessa on hieman keskeneräisyyttä, mutta sinänsä toimiva jo.
 
Ylös