Mikä sat-viritinkortti dvb-t kortin rinnalle?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

matani

Huoltovalikon jäsen
Mikä sat-viritinkortti dvb-t kortin rinnalle?

Eli lähtötilanne olisi seuraava: Keväällä hankittu Technotrend DVB-T 1.2 Premium kortti kiinni vanhassa PII 333Mz koneessa, WinXP:n alla TechnoTrendin TT-PCline premium 2.17g, toimii tosin ilman YLEn tekstejä.
Satelliittipuolen laitteistona 1EUR:n Viasatin Thomson paketti, metrin engel-lautanen, 4/1 DISEqC-kytkin ja kaksi universal LBN sunnattuna siriukseen ja hotbirdiin.

Koska minulle elokuvat on se varsinainen syy hankkia taivaskanavia ja tuo tarjousboxi tuntuu ajavan asiansa, ajattelin tehdä seuraavan virityksen. Josko hankkisin tuon raudalla purkavan TT-premiumin rinnalle budjettimallin DVB-S kortin CI-modulipaikalla ja pari mikropäätä lisää thor ja astra vastaanottoon, vetäisin suoran piuhan siriukseen suunatusta LBN:stä Thomsonin boxiin ja DISEqC-kytkimen kautta kolmelta mikropäältä tuolle kortille. Jos maanpäälisestä digitv-verkosta tai taivaalta tulisi joskus jotain mielenkiintoista samaan aikaan kun haluan katsoa leffaa viasatilta, voisin kätevästi tallentaa tuon ihmeen myöhempää katselua varten kiintolevylle. Onko ajatus kuolleena syntynyt ja jos on niin miksi?

Lähinnä mietityttää se osaako uuden kortin ohjelmisto Windowsissa automaagisesti käyttää premium-kortin videoulostuloa ja purkupiiriä. Linuxin VDR-ohjelma tuon ainakin osaisi mutta taidot eivät ehkä riitä tämänhetkisen VDR:n virittelyyn. Hiljaisen PII-koneen tehot eivät välttämättä riitä softapurkuun ilman tuota purkupiiriä. Tallennus sinällään ei kai paljoa tehoja vaadi mutta tuotosta tulisi voida katsoa TT-premiumin ymmärtämässä muodossa.

Vaihtoehtona olisi tietysti Drembox tai joku tuplaviritin-kiintolevytallennin mutta sen pitäisi minun tapauksessani hallita mielellään viasatin uusi salaus joten vaihtoehdot taitavat olla aika vähissä ja vaikka tuosta salauksen purusta tinkisikin niin hintaa joka tapauksessa kertyisi melko paljon.

Onko joku mahdollisesti kokeillut vastaavia virityksiä?

Markku Niemelä
 
Takaisin
Ylös