Mielenosoitus tekijänoikeuslakia vastaan ti 4.10.2005 Helsingissä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Mielenosoitus tekijänoikeuslakia vastaan ti 4.10.2005 Helsingissä

Mielenosoitus tekijänoikeuslakia vastaan tänään Helsingissä

Eduskuntatalon edessä järjestetään tänään 4.10. klo 13 mielenosoitus tekijänoikeuslakia vastaan. Asiasta kiinnostuneita kansanedustajia ja tiedotusvälineiden edustajia on kutsuttu paikalle keskustelemaan ehdotetusta tekijänoikeuslaista ja siitä, mihin suuntaan yhteiskuntaamme pitäisi tekijänoikeuksien kohdalla kehittää. Mielenosoituksen järjestäjien mielestä tekijänoikeuslain keskeisimmät ongelmakohdat ovat sen tuottajalähtöisyydessä, monimutkaisuudessa ja puutteellisessa valmistelussa. Laki laajentaa tuottajien oikeuksia huomattavasti ja teknisten suojakeinojen kohdalla arvaamattomasti, ja kuluttajan asemaa ei ole mietitty riittävästi.

Mielenosoittajat vaativat eduskunnan hylkäävän nykyisen ehdotuksen uudeksi tekijänoikeuslaiksi ja aloittavan lain valmistelun puhtaalta pöydältä. He haluavat, että lain valmistelussa kiinnitetään huomiota myös kuluttajien oikeuksiin. Lisäksi lainsäädäntö pitää valmistella ja käsitellä paremman hallintotavan mukaisesti ottaen myös perustuslain kansalaisille takaamat perusoikeudet kuten sananvapauden huomioon.

Mielenosoituksen järjestää varsin kirjava joukko. Järjestäjien kannanoton allekirjoittaneiden joukossa on mm. nuoria poliittisia vaikuttajia käytännössä kaikkien puolueiden nuorisojärjestöistä sekä Finnish Linux User Groupista ja Finnish Macintosh User Groupista.
Lisätietoja mielenosoituksesta ja tekijänoikeuslakia koskevasta keskustelusta löytyy osoitteesta www.masinointi.org

http://sektori.com/uutiset/6733/mielenosoitus
 

xxx

Rekisteröimätön kävijä
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös