Mediamaster 9600c apua kaivataan!

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Vilj0

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Pojanluoma
Mediamaster 9600c apua kaivataan!

Hei,

Ostin käytetyn Mediamaster 9600c boksin ja ongelmat alkoivat heti kättelyssä.

Laitteen mukaan ei tullut alkuperäistä kaukosäädintä, mutta koska satuin omistamaan yleiskaken ei se ollut ongelma. Kuitenkin siinä vaiheessa kun kytkin sähkön laitteseen ja kehotuksesta painoin "OK" nappia meni koko laitos totalisesti pimeeksi eikä muu auttanut kuin sähköjohdon irroitus. Luulin että kyseessä on kaukosäätimen ja/tai boksin yhteensopimattomuus tai väärä kaukosäätimen koodi vaikka boksi siihen reagoikin.

Koska alunperinkin oli tarkoitus päivttää ohjelmisto DVB2000:n aloitin sen kanssa taistelun. Muutaman tunnin armottoman ähellyksen ja kiroilun jälkeen lähti homma rullamaan ja lopulta sain bootloaderin ja firmwaren päivitetty onnistuneesti. Mutta päivityksen jälkeisessä bootissa meni taas boksi jumiin virheilmoituksella "FE Error". Yritin kaivaa lisätietoa kyseisestä virheestä mutta paras mihin silloin törmäsin oli arvailu laitteistovirheestä tai flashauksen epäonnistumisesta. Tyhmänä oletin jälkimmäistä ja kokeilein uusiksi vanhemmalla DVB2000 1.84.7 versiolla. "Voilaa" boksi toimiikin flashauksen jälkeen heti!

Sitten alkoi rumba kanavien virittämiseksi. Luin internetin puhki ja kokeilin kaikkia mahdollisia ja mahdottomia apuohjelmia ja konsteja. Tulos "It's a No Go" yhtän kanava ei löytynyt. Koska kyseisiä bokseja on suhteella 100000:1 Sat:Cable ja näin olleen kaikki ohjelmistot ja neuvot keskittyi enemmän Sat versioon olin melko heikoilla ja "koe erehdys" metodilla mentiin 3 päivää säätäen.

Eilen sitten pitkän etsinnän ja täältä löydettyjen vinkkien aulla osui kohdalle sivu jossa oli yksiselitteisesti kerrottu mitä tarkoittaa tämä "FE Error", eli kyseessä on Front End Error ja tarkoittaa ettei boksi tunnista tai löydä viritintä. Testasin heti että mitä vaikutusta on sillä jos irroitan lattakaapelin virittimen ja boksin välistä. Tulos oli täsmälleen sama kuin aiemmin kun kaapeli oli vielä kytketty, uudempi DVB2000 2.xx versio jää jumiin ja laitteessa palaa "FE Error" mutta vanhempi versio toimii vaikka yhtään kanava se ei löydäkään.

Ongelman teki melko mahdottomaksi ratkaista se että bootissa laite väittää että "Cable tuner found", luulisi että jos se sen löytää niin se toimiikin, mutta sama ilmoitus tulee vaikka lattakaapeli olisi irroitettuna kun boksin käynnistää. Vinkin antoin ainoastaan Front End rivi joka oli pelkkiä nollia. Nyt kun osaisin tätä epäillä huomasi sen heti.

Otin sitten virittimen tarkempaan syyniin ja huomasin että kortilta näyttäisi irroneena kaksi pintaliitosvastusta. Vastukset ovat RA32 ja RA33, sijoitettuna kortille etulevyn puoleiseen päähän.

Tämä edellä oleva vuodatus oli tarkoitettu muille samantapaisten ongelmien kanssa painiskeleville vinkiksi mistä lähteä etsimään vika. Nyt tulee varsinainen avun pyyntö.

Voisiko joku jolla on samanlainen boksi katsoa mitkä ovat vastukset RA32 ja RA33, tai vaihtoehtoisesti jos joku tietää kyseisten komponenttien arvot suoraa jakaisi tämän tiedon mun kanssa?

On erittäin pieni toivo että mikäli juotan kyseiset komponentit takasin saan tuon laatikon vielä herätettyä henkiin, EHKÄ.

Kiitos kaikille jotka jaksoi tähän asti!

TV:Viljo
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Moode + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös