Maksutelevision kasvu..?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
Maksutelevision kasvu..?

Mediassa on tänään luettavissa Canal digitalin tavoitteita sekä suunnitelmia suomen osalta. Telenorin pääjohtaja Christian Albechin mukaan täällä "maksutelevision kehitysmaassa suomessa" on nimenomaan nyt oikea aika haalia sankoin joukoin asiakkaita.
Tämä varmasti pitääkin paikkaansa ja eiköhän jo lähiaikoina DTM-sarjaa esimerkiksi lanseerata CD:n taholta kaikista viestimistä täydellä höyryllä?
Samoin tietenkin lähestyvä vuosi 2007 tutustuttaa yhä useammat ihmiset digitaalisuuden piiriin jo nyt.

Vaikka itse en liity edellämainittuun yritykseen millään tavoin niin itsekin olen vuosia ihmetellyt, että miksi tuo maksutelevisio tai ylipäätänsä laaja ohjelmatarjonta ei kiinnosta/tavoita ihmisiä täällä?
Televisio on kuitenkin keskeinen laite lähes jokaisessa kotitaloudessa ja luulisi ihmisiä kiinnostavan se tosiasia, että erittäin laajasta satojen, jopa tuhansien tv-kanavien määrästä löytyy mielenkiintoista ohjelmaa aina ja liki jokaiselle?

Tuo monien kanavien maksullisuus on tietenkin tähän asti ollut este varmastikin monille ihmisille mutta "miksi se ei onnistuisi Suomessa, kun se on onnistunut muuallakin?" kysyy hesarissa myös Cd:n Suomen-johtaja.
Mutta onko se maksullisuus siltikään se ainoa este asiassa?
Mielestäni ei, koska informaation osalta asumme myös "kehitysmaassa". Tämä on selvästi havaittavissa jo täältä huoltovalikostakin, jossa ainakin silloin tällöin vierailee lukuisa joukko ihmisiä.
Valtaosan perustiedotkin mahdollisuuksista, tarjonnasta jne. tuntuvat olevan enemmän kuin puutteellisia. Montaa jäsentä ei täällä ole, jotka pystyvät auttamaan sekä hahmottamaan muille lukijoille satelliittitelevision sisällöstä.
Samaan tapaan varmastikin suuren yleisön joukossa asiat ovat, että tietoa ei ole tarjolla ja siksi ei ole riittävää kiinnostustakaan.

Esimerkiksi tuolla foorumimme ohjelmakeskustelut-osiolla kirjoittavat jäsenet voidaan laskea yhden käden sormin. Onko tähän syynä vain laiskuus?
Tuskin, vaan ihmiset varmasti valtaosin seuraavat muutamaa hassua kanavaa tietämättä mistään muusta?
Myöskään meikäläisten eurooppalaisten kielien taitaminen ei voi olla niin huonoa, että enää ei pystyttäisi seuraamaan kanavaa, jos ei suomenkielistä tekstitystä ole tarjolla. Tämä ihmetyttää myös sen vuoksi, että pientä tuntuu olevan kiinnostus maksutv:n osalta muihin paketteihin kuin näihin pariin tänne markkinoivaan. DigitAlb on sentään viimeaikoina harrastajien piiristä muutamia yksittäisiä tilaajia varmastikin löytänyt. Muitakin paketteja tänne voidaan varsin helposti myös tilata.

Entäs sitten porno? Alan videoita, lehtiä ym. myydään varmasti kohtuullisen suurella volyymillä kiinnostuneille mutta missä on tieto, että television kautta voidaan pienehköön hintaan seurata lukuisia 24h alan kanavia? Tämä t-verkossa lyhyitä pätkiä lähettävä sex tv on ainakin netin keskustelufoorumeissa kiinnostusta herättänyt, joten mielenkiintoa aiheeseen löytyy. Harvassa on informaatio näistä ympäri vuorokauden ohjelmaa lähettävistä kanavista. Itseasiassa en itse muista nähneeni juttua missään suomenkielellä huoltovalikon ulkopuolella ja täälläkin muutaman ihmisen toimesta ainoastaan.

Kommentteja..?
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös