Maksu-tv-rekistereitä ei hyödynnetä tv-maksujahdissa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Sijainti
Turku
Maksu-tv-rekistereitä ei hyödynnetä tv-maksujahdissa

Maksullisten tv-kanavien asiakastietoja ei aiota hyödyntää tv-maksusta laistaneiden kotitalouksien paljastamisessa.
Verkkouutisten Nettistudiossa perjantaina esiintyneen viestintäministerin Suvi Lindénin mukaan asiakasrekisterien käyttäminen tähän tarkoitukseen olisi oikeudellisesti kyseenalainen, kallis ja vaikeasti toteutettava toimenpide. Lindén aikookin jättää asian lepäämään, koska hanke olisi monilta kohdin ongelmallinen.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner vaati marraskuussa, että maksullisten tv-kanavien käyttäjärekisterit pitäisi avata, jotta tv-maksusta pinnanneet saataisiin paljastetuksi.

Liikenne- ja viestintäminiteriö on pyytänyt esityksestä lausunnot mm. Kilpailuvirastolta, tietosuojavaltuutetulta, puhelinyhtiöiltä, opetus- ja oikeusministeriöiltä sekä usealta muulta asiaan liittyvältä taholta. Verkkouutisten mukaan suurin osa suhtautui asiaan kielteisesti.

Lindénin mukaan asiakastietojen avaaminen olisi oikeudellisesti hankalaa, koska se heikentäisi ihmisten yksityisyyden suojaa.

Maksu-tv-kortteja myydään kymmenien palvelujentarjoajien kautta, joten kaikkien tietojen kerääminen ja valvominen olisi Lindénin mukaan vaikeaa ja erittäin kallista.

Tietojen luovutuksesta koituisi myös ylimääräisiä kuluja maksu-tv-yrityksille mm. tietojärjestelmien muutoksina ja asiakkaiden informointina. Lisäksi Lindén katsoo, että asiakasrekisteriuudistukseen ei kannata investoida, koska YLEn rahoitusvaihtoehtoja pohditaan parhaillaan työryhmässä, joka luovuttaa ehdotuksensa vuoden loppuun mennessä.

- Jos tv-maksusta päätetään luopua nopealla aikataululla, tehdyt panostukset ja toimet jäävät tarpeettomiksi, Lindén sanoo Verkkouutisten haastattelussa.

YLE Uutiset
 
Ylös