Maksu-tv menestyy Suomessa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Maksu-tv menestyy Suomessa

Maksulliset televisiokanavat käyvät nyt hyvin kaupaksi Suomessa. Canal Digital kertoo kaksinkertaistaneensa asiakasmääränsä vuodessa lähes 200 000:een.
"Muutos on raju, kun ottaa huomioon, että olemme toimineet Suomessa jo 13 vuotta", Canal Digital Finlandin toimitusjohtaja Jyri Timonen sanoo.
Norjalaisen teleoperaattorin Telenorin omistama Canal Digital välittää maksullisia televisiokanavia sekä satelliitin että maanpäällisen digiverkon kautta.

Myös toinen suuri maksu-tv-yhtiö HTV kertoo maksukanavien myynnin kasvaneen roimasti. HTV:n toimitusjohtaja Anu Nissinen sanoo, että tänä vuonna asiakasmäärä on kasvanut 25 prosentin vauhtia.

Syyskuun lopussa HTV:llä oli 41 000 maksu-tv-tilausta. Yhdessä kotitaloudessa saattaa olla useita eri kanavapakettitilauksia. HTV toimii omassa kaapeliverkossaan, johon on kytketty pääkaupunkiseudulla 290 000 kotitaloutta.
Nissinen arvioi, että Suomessa maksukanavia on käytössä noin 300 000 kotitaloudessa. Sen osuus kaikista kotitalouksista on hänen mukaansa nyt kohonnut yli kymmenen prosentin rajan.
"Luku on alhainen, jos sitä vertaa muihin Pohjoismaihin. Uskon, että lähivuosina kasvu kuitenkin jatkuu", Nissinen sanoo.
http://www.helsinginsanomat.fi/uuti...Maksu-tv+menestynyt+Suomessakin/1101982085399
 
Ylös