Laite-esittely linjavahvistintesti satelliittivirittimelle

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

j0pe

Huoltovalikon jäsen
linjavahvistintesti satelliittivirittimelle

Pikatestissä linjavahvistin Jebsee stv-423la. Taajuusaluetta vahvistimelle valmistaja lupaa 47-2300 MHz ja vahvistusta 12-18 db. Antenniliittiminä vahvistimessa sateliittilaitteista tutut F-liittimet.
Testilaitteina skystar2, coship cdvb5300, invacom sekä toinen merkitön mikroaaltopää(hotbird) 110cm offset peileihin asennettuna.
Vahvistin oli kytkettynä virittimeen metrin mittaisella kaapelinpätkällä, luonnollisesti parempi paikka olisi ollut mikroaaltopään läheisyydessä mutta sateinen sää ei houkutellut nousemaan katolle.
Diseq komennot näyttivät menevän kiltisti vahvistimen läpi.

Tapaus coship
Turksat 42e satelliitista vahvistimella sekä ilman löytyivät samat taajuudet/kanavat sillä erotuksella että signaalin voimakkuus oli hieman korkeampi vahvistinta käytettäessä(esim. voimakkuus/laatu 80/98 ja 68/98).

Amos2 4w satelliitista vahvistimella coship:n kanavahaku löysi taajuudelta 10722 kanavat ongelmitta, ilman vahvistinta signaalin laatu ei noussut riittävän korkealle. Signaalin voimakkuus ei kuitenkaan ollut testi hetkellä riittävä kuvan muodostumiselle, ääni kyllä välillä kuului hyvin lyhyitä hetkiä, mutta ruutu pysyi mustana vahvistinta käytettäessä. Ilman vahvistinta ruudulle tuli "no signal" herja.

Tapaus skystar2
Vahvistimella, horisontal kanavilla signaalin voimakkuus tippui sikäli kuin skystarin signaalimittariin on luottamista, vertical kanavilla sen sijaan signaalin voimakkuus nousi.

Turksat 42e satelliitista skystarin kanavahaku ei löytänyt yhtään kanavaa vaikka signaali palkit näyttivät reilua signaalia. Jo valmiiksi viritetyt kanavat kuitenkin näkyivät ongelmitta. Lisäksi vahvistimella kanavahaku ilmoitti signaalista sellaisilla olemassaolevilla taajuuksilla joihin ilman vahvistinta kanavahaku ei reagoinut mitenkään.
Hotbird ja thor satelliiteistä kanavahaku kuitenkin löysi aivan normaaliin tapaan kanavia, liekkä syynä turksat:n alhaiset symbolrate lukemat.

Amos2 4w satelliitista skystarilla en valitettavasti saanut testihetkellä minkäänlaista elämää.

Tästä voidaankin päätellä että skystarin kanssa tästä vahvistimesta ei juuri ole hyötyä, pikemminkin haittaa, sen sijaan coshipin kanssa vahvistin saattaisi auttaa heikon taajuuden seuraamiseen.
 

Liitetiedostot

  • jebsee.jpg
    jebsee.jpg
    26.9 KB · Lukukerrat: 543

effer

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

effer

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös