Lcd-televisioista tulossa ohuempia (2010)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Lcd-televisioista tulossa ohuempia (2010)

Sharp on esitellyt uudella tekniikalla valmistettuja lcd-televisioita, jotka ohentavat lcd-televisioiden paksuuden murto-osaan. 52-tuumaisen television paksuus tippuu kahdeksasta senttimetristä vain noin kahteen senttiin. Muitakin parannuksia seuraa, mutta nähtäväksi jää ehtivätkö parannukset ennen oled-näyttöjen valloitusta.

Sharpin mukaan uusi tekniikka tiputtaa lcd-ruutujen virrankulutuksen noin puoleen aikaisemmasta. Tällä on merkittävä vaikutus kuumenemiseen, sähkökustannuksiin ja ennen kaikkea laitteen ympäristöystävällisyyteen. Sharpin mukaan uuden näytön sähkönkulutus on 4,5 tunnin päivittäisellä katseluajalla 140 kilowattituntia vuodessa, mikä käytännössä tarkoittaa vajaan 20 euron sähkökustannusta.


Pärjäävätkö edut oled-televisioille?

Sharpin mukaan uudet prototyyppinäytöt ovat myös luokassaan maailman kevyimpiä lcd-televisioita. Perinteinen 52-tuumainen lcd-ruutu painaa noin 30 kilogrammaa. Uusi ruutu painaa noin 25 kilogrammaa.

Uuden television kontrastisuhde on Sharpin mukaan 100 000:1 kun nykyisissä malleissa suhde on 2000:1.

Sharpin mukaan massavalmistus alkaisi kuitenkin vasta vuonna 2010. Jo ensi vuoden aikana alkaa markkinoille tulla oled-televisioita, joiden etuina ovat juuri ohut ruutu, keveys ja pieni sähkönkulutus.
 
Ylös