Lamabox

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/rAudio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Lamabox

Hollantilainen yritys It's logic on esittellyt mielenkiintoisen Lamabox-mediaterminaalin, joka osaa hakea sisältöä suoraan P2P-verkoista. Vertaisverkkoja hyödyntävä elokuvien ja musiikin katseluun orientoitunut viihdekeskus liikkuu lievästi sanoen lain rajoilla. Laitteen kehittäjät myöntävätkin laitteen olevan hieman kiistanalainen, mutta uskovat vanhan oikeuspäätöksen turvaavan heidän toimintansa.

Kyseinen oikeustapaus, jonka Lamaboxin kehittäjät katsovat oikeuttavan toimintansa, on itse asiassa korkeimman oikeuden Kazaa-tuomio ajalta, jolloin Kazaa toimi vielä Alankomaissa. Päätöksen mukaan ainoastaan tiedostojen jakaminen, ei niiden lataaminen, on kiellettyä. Yhtiö on kuitenkin varannut pääomaa siltä varalta, että toiminnan laillisuutta joudutaan setvimään lakituvassa.

Laite esiteltiin viime viikolla pidetyillä kuluttajamessuilla Hollannissa. Laite on käytännöllisesti katsoen kovalevy, jonka saa liitettyä televisioon ja jolla voi käyttää vertaisverkkoja. Lamabox tukee ainakin seuraavia vertaisverkkoja: eDonkey, Fasttrack (Kazaa), Gnutella, Overnet sekä BitTorrent.

Viihdeteollisuuden edustajien verenpainetta nostattaneen laitteessa myös se, että mukanaa on verkkoja jatkuvasti silmällä pitävä "P2P-Spider", joka lataa uuden sisällön koneelle automaattisesti käyttäjän niin halutessa. Laitetta käytetään TV:n ruudulta.

Lamaboxista on saatavilla useita eri versioita. 40-gigan kovalevyllä varustettu perusmalli, Lamabox 400, maksaa 279 euroa. Muut mallit on lisäksi varustettu polttavalla DVD-asemalla. Saatavilla on 40Gt:n (329eur), 200Gt:n (379eur) sekä 400Gt:n (479eur) mallit.

Lamaboxin takaa löytyvä yhtiö on hyvin kiinnostunut viemään laitetta ulkomaille. Laitteen tarjonta on kuitenkin vielä hyvin rajallista, sillä laitteet tehdään käsityönä. Laitteen kotisivuilla osoitteessa http://www.lamabox.com kerrotaankin, että tällä hetkellä laitteen saa aikaisintaan tammikuussa 2006.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/7080.cfm
 
Ylös