Kuluttaja-lehden uusi TV-testi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Kuluttaja-lehden uusi TV-testi

Kuluttajaviraston mukaan televisio-ostoksilla voi olla levollisin mielin. Kaikki Kuluttaja-lehden testaamista 35 litteästä televisiosta olivat vähintään kelvollisia. Sen sijaan televisioiden tuotannon eettisyydessä on usein korjaamisen varaa.

Kuluttaja-lehti testasi 35 litteää televisiota. Joukossa oli sekä 32-, 40- että 42-tuumaisia malleja. Testissä kiinnitettiin huomiota muun muassa kuvan- ja äänenlaatuun sekä helppokäyttöisyyteen.

Yhtäkään televisiota ei arvioitu huonoksi, Kuluttajavirasto kertoo.

32-tuumaisista televisioista yksi Philipsin malli sai testaajilta pelkästään positiivisia kommentteja. 40-tuumaisissa menestyi Sonyn ja 42-tuumaisissa Philipsin malli.


Valmistuksen yhteiskuntavastuu

Kahdeksan Kuluttajan testaamaa televisiota oli mukana myös saksalaisen kuluttajalehden Testin tutkimuksessa, jossa selvitettiin taulutelevisioiden valmistuksen yhteiskuntavastuuta.

Testin tutkimuksen mukaan monet valmistajat eivät tarkista, millaisissa oloissa niiden alihankkijoiden työntekijät työskentelevät ja millaista palkkaa heille maksetaan. Vain Grundig ja Loewe ovat tosissaan sitoutuneet parantamaan työntekijöiden asemaa.

testi:
http://www.kuluttaja.fi/tuote/valinta.aspx?ID=e3b51097-0af1-4885-8a5c-62249f5b9a77&referer=/
(HUOM. tarvitset tunnukset jotta testitiedot aukeavat)

lähde: digitoday / kuluttajavirasto
 
Ylös