Kilpailuvirastolta punaista Yle-maksulle

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Kilpailuvirastolta punaista Yle-maksulle

Ylen toiminnan rahoittamiseksi ideoitiin keväällä uusi kaikilta perittävä mediamaksu. Se korvaisi nykyisen tv-maksun, jonka tuotto on viime vuosina kehittynyt väärään suuntaan. Maksu on herättänyt runsaasti vastustusta. Tuoreimpana jäsenenä valituskuoroon on liittynyt Kilpailuvirasto, joka lausunnossaan kannattaa Ylen rahoittamista verovaroin.

Samalla kannalla on omassa lausunnossaan Viestinnän keskusliitto, joka on kaupallisten mediatalojen äänitorvi.

Työryhmän esitys mediamaksusta on kiertänyt lausuntoja varten eri tahoilla. Kilpailuviraston lausunnon mukaan Ylen rahoituksen pitäisi sekä olla kestävällä pohjalla että varmistaa kilpailuneutraliteetin edellytykset. Mahdollisista rahoitusmalleista mikään ei ole täydellinen, mutta rahoitus verovaroin olisi kuitenkin paras, todetaan lausunnossa.


Yle-maksun vaihtoehdot olisivat nykyinen televisiomaksu, mainosrahoitus, budjettirahoitus tai joku näiden yhdistelmä. Kilpailunrajoituskieltoa ei mikään näistä malleista rikkoisi, ei myöskään mediamaksu.

Kilpailuvirasto päätyy kuitenkin verovaroista lapioitavan budjettirahoituksen kannalle, koska sillä voitaisiin taata Ylelle asetettu julkisen palvelun tehtävän suorittaminen ja toisaalta myös rajoittaa tarpeetonta laajentumista kaupallisille markkinoille.

Virasto varoittaa, että myös budjettirahoitus voi vaarantaa tasavertaiset kilpailuedellytykset, mikäli YLE tuen avulla alihinnoittelisi palvelunsa tai ylihinnoittelisi hankintansa media-alan markkinoilla. Ongelmiin on kuitenkin mahdollista tarttua niiden ilmaantuessa.lähde : Tietokone.fi
 

Micci

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Raisio
Laitteisto
T90 + UHF + VHF
Duo2 (T2+S2), Uno (T2)
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös