Kaukosäädinten määrä ärsyttää suomalaisia (panasonicin tutkimus)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Kaukosäädinten määrä ärsyttää suomalaisia (panasonicin tutkimus)

Johtojen ja kaukosäädinten kasvava määrä ärsyttää suomalaisia, Panasonicin teettämä tutkimus kertoo. Kaksi viidennestä vastaajista suunnittelee taulutelevision ostamista seuraavan vuoden aikana.

Viihde-elektroniikassa eniten ärsyttävät johtojen ja kaukosäädinten suuri määrä. 69 prosenttia vastaajista ärsyttää liian monet johdot, 65 prosenttia liian monet kaukosäätimet, 51 prosenttia useat tilaa vievät laitteet ja 46 prosenttia vaikeat käyttöohjeet. Laitteiden asentaminen on ärsyttävän vaikeaa 34 prosentin mielestä.


Kuluttajatutkimuslaitos Cint suoritti tutkimuksen Panasonicin toimeksiannosta syyskuussa. Tulokset perustuvat eri puolilla Suomea tehtyihin yhteensä 501 haastatteluun.

39 prosenttia suomalaisista suunnittelee ostavansa taulutelevision seuraavan vuoden aikana. Ostoslistalla toisena on tietokone, jonka hankintaa suunnittelee 20 prosenttia vastaajista ja kolmantena matkapuhelin, jonka hankintaa suunnittelee 18 prosenttia vastaajista.

Kodin ensisijainen televisio on tällä hetkellä 30 prosentilla vastaajista taulutelevisio ja 69 prosentilla kuvaputkitelevisio. Tavallisin television koko on 32 tuumaa.

Suomalaisista television katsojista 67 prosenttia haluaisi mahdollisuuden pitää tauon kesken ohjelman ja lähes sama määrä vastaajista ohittaisi mielellään mainokset.

Kiintolevylle tallentavien dvd-soittimien olemassaolon tietää 70 prosenttia suomalaisista, mutta vain 32 prosenttia tietää varmasti, että niissä on ajansiirtotoimintoja, Panasonic kertoo. Kymmenys suomalaisista on hankkinut kiintolevylle tallentavan dvd-soittimen.

Vain 39 prosenttia on kuullut puhuttavan blu-raysta, kun taas hd dvd:stä on kuullut 63 prosenttia.

Tv- ja dvd-kuvan laatu tyydyttää suomalaisia laajalti.
 
Ylös