Laite-esittely Kauko-ohjattava tallentava videovalvontalaitteisto kotiin

  • Viestiketjun aloittaja myy
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

myy

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Mynämäki
Kauko-ohjattava tallentava videovalvontalaitteisto kotiin

ZoneMinder ohjelmisto on kokonaisuus jolla voi rakentaa PC-raudasta kauko-ohjattavan videovalvontata järjestelmän vaikka kotiin.

Ohjelmisto on julkaistu GPL-lisenssillä (siis ilmainen) ja siitä on saatavissa ohjelmiton kotisivulta Live CD-image jolla ohjelmistoon voi tutustua asentamatta sitä. Samalta CD-levyltä voi halutessaan asentaa tuon ohjelman.

Ohjelmiston hienouksia on liikken tunnistus kuvasta. Tunnistus alue on vapaasti määriteltävissä ja tunnistus herkkyys säädettävissä. Asetuksia on runsaasti.
Videoiden tallennus tehdään ehkä hieman poikkeuksellisesti SQL-tietokantaan. Tietokantana on live CD-llä mukana MySQL. Samoin live CD-levullä on tarvittavakäyttöjärjestelmä Mandrake 10.1. Sekä paljon muuta tarpeellista. Kaikki tuo on valmiiksi konffattu, jolloin käyttäjä pääsee todella helposti alkuun.

Kameroiksi käy tavallinen WEB-kamera (USB-liitäntä), verkkoon suoraan liitettävä TCP/IP-kamera tai perinteinen valvontakamera joka liitetään järjestelmään erillisellä kortilla. Järjestelmässä voi olla saman aikaan kameroita kaikilla liitäntätavoilla. Kameroiden enimmäismäärää ei ole mitenkään rajoitettu.

Kaikkea tuota voi kauko-ohjata, hallita, ja katsella mistä tahansa jos on vain toimiva netti yhteys. Etä työasemaan ei tarvitse asentaa mitään, sillä hallinta tehdään selaimella.

Olen rakennellut pari laitteistokokoonpanoa testailua varten. Tein rakentelusta muutaman rivin www-sivut osoite: http://kotisivu.dnainternet.net/vuorris/zoneminder/

Tähäm mennessä olen ollut erittäin tyytyväinen testi kokoonpanon toimintaan.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG B6 OLED 55" + Genelec
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös