Kääntömoottorin ohjaus kahdella boksilla

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

VesaT

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Laitteisto
GigaBlue HD Quad Plus, Vu+ Solo4K, FaVal 110cm, Inverto Black Ultra Single, Superjack-DG320 moottori
Olen parin viime päivän aikana kokeillut onnistuuko yhden kääntömoottorin päässä olevan lautasen ohjaus kahdesta boksista. Lyhyesti: onnistuu, mutta ei oikein kunnolla käytinpä imagena OpenATV 6.4:ää tai OpenVIX 5.3.27:aa. Lautasessa yksi Inventon single LNB.

Toimivin järjestelyni on ollut sellainen, että lautasesta menee kaapeli ihan tavalliselle kaksitiejakajalle ja siitä toinen kaapeli moottorin kautta "pääboksille" ja toinen suoraan toiseen "sivuboksiin". Tällä järjestelyllä on välttämätöntä, että moottori ohjataan haluttuun satelliittiin pääboksilla ja sitten sivuboksilla voi hakea ko. satelliitin kanavia.

Tulos sivuboksilla on näillä virityksillä jotenkin outo - haku antaa monesta transponderista ihan hyvän signaalin, mutta monet pääboksissa näkyvät kanavat eivät tule ollenkaan näkyville - tämäkin vain silloin, kun pääboksi ei ole täysin sammutettuna. Esimerkiksi Astra 1:n Eurosport Deutschland ja RTL Television eivät suostu löytymään sivuboksin koko satelliitin haulla. Pääboksi löytää Astra 1:stä yli 1900 kanavaa, sivuboksi vain noin 300.

Nuo pois tippuvatkin kanavat saa kyllä haetuksi yhden transponderin haulla, kunhan pääboksi ei vastaanota ko. transponderin kanavia - jos pääboksi näyttää tuosta transponderista, sivuboksi ei löydä mitään. Valitettavasti vain nuo yhden transponderin haulla haetut kanavat eivät suostu näkymään olipa pääboksi päällä, standby:nä tai täysin sammutettuna.

Kokeilin myös sellaista järjestelyä, jossa lautaselta menee yksi kaapeli suoraan moottorille ja sen lähtöliittimestä kaapeli jakajan kautta kahdelle boksille. Ajatus tässä oli, että molemmat boksit voisivat ohjata moottoria. Pääboksi sai moottorin kääntymään tässäkin järjestelyssä normaalitapaan, sivuboksi ei ollenkaan vaikka molemmissa olisi ollut yhden ja saman satelliitin haku. Eli ensin mainittu kaapelointijärjestely toimi kuitenkin hiukan paremmin.

En ole vielä kokeillut, mutta sellainen ratkaisu saattaisi toimia, jossa lautasessa olisi kahdella lähdöllä varustettu LNB ja ykköslähdöstä kaapeli moottorin kautta pääboksille ja sivuboksille suora kaapeli. Tuolla järjestelyllä tosin menettäisi hiukan signaalin vahvuudessa. Ehkä tuota kokeilen joskus lähiaikoina, kun varastossa on Inventon Black Ultra Twin LNB:kin ;)

Ehkä joku ymmärtää kääntömoottorin ohjauslogiikkaa minua paremmin ja voisi löytää sellaisen ratkaisun kahdelle boksille, jossa molemmat boksit voisivat suoraan ohjata moottoria.
 
Ylös