Isoissa lcd-näytöissä paljastui suuret erot

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Isoissa lcd-näytöissä paljastui suuret erot

Ison ja laajakuvaisen 24-tuumaisen näytön saa jo alle 400 eurolla, mutta paremmat mallit maksavat ainakin 1000 euroa. Tietokone-lehti mittasi ja tutki, mitä isomman rahan vastineeksi saa, ja missä on paras hinta-laatusuhde. Jättivertailussa oli yhteensä 16 näyttöä.

Testiin otettiin kahdeksan edullisemman pään tn-paneelinäyttöä ja kahdeksan mva- ja pva-paneelinäyttöä, jotka lupaavat paremman katselukulman ja värien toiston.

Kokoluokan näyttöjen erottelukyky on 1920 x 1200 kuvapistettä (wuxga), joka riittää täyden teräväpiirtokuvan toistamiseen.

Vertailussa olivat mukana Acerin, Asusin, Benq:n, Eizon, Fujitsu-Siemensin, HP:n, NEC:n, Samsungin ja Viewsonicin näytöt.

Mittauksissa eroja paljastui esimerkiksi on-/off-kontrastisuhteessa, joka vaihteli 800:1:n ja yli 1000:1:n välillä. Eroja tuli myös ansi-kontrastisuhteessa ja väriavaruuden laajuudessa. Suuria eroja oli lisäksi mustan ja valkoisen värin toistossa. Näyttöjen virrankulutus vaihteli alle 60 ja yli 110 wattin välillä.

Vertailu osoitti, että paremman kuvanlaadun saa maksamalla mva- tai pva-paneelissa, mutta hyvän näytön kotikäyttöön voi saada puolet edullisemmallakin .

Vertailu mallikohtaisine arvioineen ja tuloksineen on luettavissa juuri ilmestyneessä Tietokone-lehden numerossa 05/2008.


lähde : Tietokone
 
Ylös