imagen asennus ongelma ei IP:tä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

aku313

Huoltovalikon jäsen
imagen asennus ongelma ei IP:tä

Tere

Uusi kone ja vista32 alla, ja ei enää imagen asennuskaan onnistu tietsikalta. Ongelma on se ettei IP osoitetta tule, dhcp .. jää ruutuun

Eli teen tuon
Sammuta Dreambox päävirtakytkimestä (Laitteen takana)
Paina etupaneelin ▼-painike pohjaan ja käynnistä laite takapaneelin virtakytkimestä.

pikku ruutuun ilmaantuu dhcp ..
Stop
mutta siihen se sitten jääkin.

Normaali käynnistyksen jälkeen dhcp toimii ja antaa eri osoitteita käynnistyksen jälkeen. Samoin pääsen tietsikalta dreamiin ja dreamista tietsikkaan. Tämä ollee vista eroja. Onko vinkkiä kellään? Kiinteä IP asetus ei näytä pätevän tähän flash boot kohtaan, vaan haluaa käyttää näköjään dhcp:tä.


***************************************************
EDIT asettamalla kiinteä osoite dreamboxiin ongelman voi kiertää

Tarkennetaan että dreambox on siis suoraan kiinni vista32 koneessa ja vista jakaa nettiyhteytensä toisesta LANista.

Flash bootin dhcp:n toimimattomuus ei sitten ratkennut. Ongelman voi kuitenkin kiertää disabloimalla dreamboxin biossista dhcp:n ja asettamalla sinne kiinteän osoitteen sarjakaapelin kautta. Enigman DHCPn disablointi ei vaikuta flashays boottiin. Mbnetissä löyty myös DHCPn disablointi ohje http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2007/10/dreambox/paivitys.aspx, tuon alempana olevan saksalaisen sivun lisäksi. Pientä hämmennystä aiheitti se ettei hypertminaaliin tulostunut alkuun mitään, jolloin olisi tiennyt olevansa oikeasti dreamissä kiinni. Kuitenkin "s" kirjaimella pääsi biossin setuppiin. Olisko ollut hyperterminaalissa joku väärä asetus tai sitten W2k-hyperterminaali jota käytin vistassa ei toiminut täydelleen.

************************************************************************
 
Ylös