Hyvä tietää kun käyttää multiboottia (Barry Allen tms)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Micci

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Raisio
Laitteisto
T90 + UHF + VHF
Duo2 (T2+S2), Uno (T2)
Yksi juttu hyvä tietää kun käyttää multiboottia (Barry Allen tms)

Multiboot on kätevä juttu. Voi kokeilla uusia imageja ilman vaaraa että vanha tuhoutuu. Yksi pieni sudenkuoppa noissa kokeiluissa kuitenkin on. Uusi image ei ehkä toimikaan niinkuin sen pitäisi.

Itselleni valkeni nimittäin juuri äskettäin yksi aika oleellinen homma. Dreamboxin "multiboot" ei olekaan ihan aito multiboot. Nimittäin ulkoiselle muistille asennetut imaget käyttävät joitain osia flashissa sijaitsevalta imagelta. En tiedä tarkalleen mitä osia nämä ovat, mutta ilmeisesti DVB-ajurit kuuluvat niihin. "Aito" multiboot viis veisaisi siitä mikä flashissa lojuu ja käyttäisi tilalla valitun imagen omia ajureita.

Äskettäisen pikaisen kokeilun perusteella flashissa oleva vanha image vaikutti CF-kortilla sijaitsevaan Gemini2 v3.9:ään sillä tavoin, että esim A/V-settingseissä ei aspect ratio toiminut kunnolla. Boksi ei osannut lisätä 4:3-kuvan sivuille mustia palkkeja, vaan venytti kuvan 16:9-ruudulle.

Kokeilin laittaa flashiin uudemman imagen (Oozoon Lean 20081206) ja voilá: Aspect toimi GP2 3.9:ssä niinkuin sen pitääkin. A/V Settings -ruutuun ilmestyi jopa helposti ymmärrettäviä uusia valintoja.
Uusin Blackhole toimi myös oikein, mutta noita lisävalintoja ei näkynyt. Vaihdoin flashiin takaisin tuon Oozoonin.
EDIT: Ilmeisesti nuo lisävalinnat koskevat DM800:aa, koska siellä puhutaan myös DVI:stä sun muusta.


Tämä selittänee myös sen, miksei uusien ajureiden asentaminen vanhempaan GP2 3.8:aan auttanut tallennusten epäonnistumisiin aiheuttavaan bugiin. Asensin ne ajurit tottakai CF:llä sijaitsevaan imageen, enkä flashiin.
 

Micci

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Raisio
Laitteisto
T90 + UHF + VHF
Duo2 (T2+S2), Uno (T2)
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG B6 OLED 55" + Genelec
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös