HTV on aloittanut HDTV- eli teräväpiirtotelevision testilähetykset verkossaan

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/rAudio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
HTV on aloittanut HDTV- eli teräväpiirtotelevision testilähetykset verkossaan

LEHDISTÖTIEDOTE 15.6.2004 http://www.htv.fi/yritysinfo/default.asp?f=16&id=48786

HTV ALOITTI HDTV-KOELÄHETYKSET VERKOSSAAN
HTV on eurooppalainen edelläkävijä teräväpiirtotelevisiolähetysten jakelussa

Suomen suurin kaapelitelevisioyhtiö HTV on aloittanut HDTV- eli teräväpiirtotelevision testilähetykset verkossaan yhtenä ensimmäisistä eurooppalaisista kaapeli-tv-yhtiöistä. Teräväpiirtotelevision erottelukyky on aiempiin järjestelmiin verrattuna noin kaksinkertainen, mikä mahdollistaa selvästi terävämmän kuvan isommalla kuvaruudulla.

HTV aloitti teräväpiirtotelevisio- eli HDTV (High Definition Television) testilähetykset verkossaan 8. kesäkuuta. HTV on Euroopan ensimmäisiä HDTV-ohjelmaa verkossaan jakavia kaapelitelevisioyhtiöitä. HTV:n verkko, jossa on noin 270.000 taloutta, on nyt aloittavista eurooppalaisista HDTV-teknologiaa hyödyntävistä kaapeliverkoista suurin.

HTV:n verkossa jaettava palvelu on Euroopan ensimmäinen HDTV-kanava Euro 1080, jonka ohjelmisto koostuu mm. konserteista, urheilusta ja dokumenteista.

Teräväpiirtotelevision korkea kuvanlaatu perustuu kuvan suurempaan juovalukuun ja juovan suurempaan informaatiomäärään. HDTV-lähetysten kuva muodostuu 1080 juovasta, joissa kussakin on 1920 kuvapistettä. Tavalliseen 625-juovaiseen PAL-kuvaan (576 x 720 kuvapistettä) verrattuna HDTV:n kuvapisteiden määrä on viisinkertainen. HDTV-ohjelmat lähetetään 16:9-kuvasuhteella ja Dolby Digital -äänellä. Niinpä teräväpiirto-ohjelman jakaminen kaapeliverkossa tarvitsee tavalliseen televisiokuvaan verrattuna nelinkertaisen kapasiteetin, noin 20 Mbit/s.

HDTV-lähetysten katseluun tarvitaan teräväpiirtosovitin (HDTV set-top box) ja siihen liitettävä teräväpiirtonäyttö. Maksu-tv-palvelujen ja erillisten tapahtumien seuraamiseen päätelaitteessa on oltava Common Interface -liitäntä ja Conax-kortinlukija. HDTV-sovittimia ei vielä ole Suomen markkinoilla, mutta HTV pyrkii saamaan kuluttajalaitteita myyntiin vuodelle 2005. Teknisesti HTV:n järjestelmä on valmis kuluttajakäyttöön, ja HTV suunnitteleekin HDTV-palvelujen kaupallista aloitusta ensi vuonna. Tarjonta tulee perustumaan maksu-tv-konseptiin, mutta rinnalla nähdään myös ilmaistarjontaa.

HDTV-laitteilla voidaan katsoa myös kaikkia ”perinteisiä” digi-tv-palveluita.
– Uskomme teräväpiirtotelevision mahdollisuuksiin vahvasti. Massamarkkinoille HDTV kuitenkin rynnistää vasta, kun myyntiin saadaan edullisempia näyttöjä ja HDTV-sovittimia. Televisioiden määrä kodeissa on kasvussa – miksei yksi niistä siis voisi olla teräväpiirtovastaanotin, sanoo HTV:n markkinointijohtaja Anu Nissinen.

HDTV-testilähetyksillään HTV jatkaa edelläkävijän roolissa Euroopan kaapeli-tv-kentällä. HTV oli vuonna 1978 ensimmäinen Yhdysvaltain ulkopuolella toimiva kaapeli-tv-yhtiö, joka käynnisti maksu-tv-palvelut (Viihdekanava) verkossaan, vuonna 1982 HTV ryhtyi tarjoamaan satelliittikanavia (Sky Channel) ensimmäisenä kaapeli-tv-yhtiönä Yhdysvaltain ulkopuolella ja vuoden 1986 alussa HTV otti käyttöön osoitteellisen kotipäätetekniikan ensimmäisenä Euroopassa. Digi-tv-lähetykset HTV aloitti laajakaistaverkossaan jo vuoden 2001 vappuna, lähes neljä kuukautta ennen kansallista maanpäällisen digi-tv:n aloitusta.

Teräväpiirtolähetyksiä voi käydä katsomassa HTV:n myymälässä Sanomatalossa 42-tuumaiselta näytöltä keskiviikosta 16.6. lähtien.

***
HTV (Helsinki Televisio Oy) on Suomen suurin kaapelitelevisioyhtiö. Sen laajakaistaverkkoon pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen) on kytketty 270.000 taloutta. HTV aloitti digi-tv-lähetykset laajakaistaverkossaan vappuna 2001. HTV:n welho-laajakaistapalveluilla oli maaliskuussa 2004 noin 46.000 tilaajaa. HTV on osa SanomaWSOY:n sähköisen viestinnän liiketoimintaryhmää, SWelcomia.
http://www.htv.fi http://www.welho.com
 

Heguli

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Takaisin
Ylös