HDi:n Blu-ray-soittimissa Matroska- ja BitTorrent-tuet

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
HDi:n Blu-ray-soittimissa Matroska- ja BitTorrent-tuet

High Definition Israel -niminen (HDi) yritys on monille täysin vieras tuttavuus, mutta yhtiön tuotteista saattaa tulla tulevaisuudessa tuttuja monille kuluttajille, jos yrityksen lupaukset sen uutuustuotteista pitävät paikkaansa.

HDi on nimittäin esitellyt viime aikoina Blu-ray-soittimia, jotka tukeva Blu-ray-elokuvien ohella monia muitakin mediaformaatteja, kuten Matroska- ja DivX-tiedostoja.


HDi:n superlaitteiden tuoteperhe on jaoteltu Dune HD Center- ja Dune BD Prime -laitteisiin. Molemmissa laitekategorioissa on neljä erilaista tuotetta, joiden ominaisuudet vaihtelevat lähinnä käytössä olevien verkko-yhteyksien ja eSATA-liitännän osalta.

Edullisimmissa Dune BD Prime -laitteissa vakio-ominaisuuksia ovat mm. BD-Live-yhteensopivuus, gigatavun edestä flash-muistia ladattavaa BD-Live-sisältöä varten, DVD-elokuvien toisto, CD-levyjen toisto, tuki USB-massamuistilaitteille, tuki lähiverkon kautta tehdyille NFS- ja SMB-tiedostojaoille, IPTV-tuki UDP- ja RTP-protokollan lähetyksille sekä MP3-nettiradioiden tuki.


Tiedostoformaattien osalta tuetaan esim. AVI-, MKV- (Matroska), M2TS-, TS-, MOV-, MP4- ja WMV-tiedostoja. Videokoodekkien puolelta tuettuina ovat MPEG2, MPEG4, DivX, XVID, WMV9, VC1 ja H.264/AVC. Audiokoodekeista puolestaan AC3 (Dolby Digital), EAC3 (Dolby Digital+), DTS, MPEG 1/2/3, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, Dolby True HD ja DTS-HD Master Audio. Irtonaisten tekstitystiedostojen osalta tuetaan SSA/ASS- ja SRT-tekstityksiä.


Laite näyttää teräväpiirtovideoita HDMI- ja komponenttiliitäntöjen kautta aina 1080p-resoluutioon asti. Audioliitäntöjä löytyy digitaalisena Toslink ja RCA sekä analogiset 7.1 RCA-ulostulot. USB-portteja laitteessa on kolme kappaletta.


Verkko-ominaisuuksien puolelta laitteesta löytyy BitTorrent-yhteensopiva asiakasohjelma tiedostojen lataamista varten ja Firefoxista tuttuun Gecko-moottoriin perustuva internet-selain surffailua varten.


Laitteen suorittimena hyrrää Sigma Designs 8634 -piiri, keskusmuistia laitteessa on 384 megatavua ja laitteen ohjelmisto on tallennettu 64 megatavun flash-piirille.

Perusmallin lisäksi saatavilla on Wi-Fi 802.11n -malli, jossa on tuki WLAN-verkoille. Ethernet 1000 Mb/s -malli, jossa on toinen nopeampi (1000 Mb/s) Ethernet-liitäntä. Sekä 2 x eSATA -malli, johon saa kiinnitettyä kaksi eSATA-kiintolevyä.

Kokoa laitteella on 430x270x50mm. Valitettavasti HDi:n laitteilla ei ole Suomessa ainakaan vielä jälleenmyyjiä, mutta esim. Briteistä perus Dune BD Prime irtoaa 429 punnan eli noin 490 euron hintaan.


Hintavammat Dune HD Center -laitteet sisältävät lisäksi paikan SATA-kiintolevylle, jonka vuoksi laitteet ovat hieman sisariaan kookkaampia (429x296x94mm). Dune HD Center -laitteissa on myös enemmän keskusmuistia (512 megatavua). Esimerkiksi MKV Players -verkkokaupassa Dune HD Centerin perusmallin maksaa 599 euroa.

MPC Club testasi soittimen marraskuun lopulla ja tietyistä ongelmistaan huolimatta soitin tuntui vakuuttavan testaajan laitteiden potentiaalista.


http://www.hdi.co.il/fullhd_players/
http://i.gizmodo.com/5127516/hdis-dune-blu+ray-players-have-bittorrent-plus-insane-codec-support


lähde : Afterdawn
 
Ylös