Hd-digiboksit lakkaavat toimimasta kaapeli-tv:ssä

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Hd-digiboksit lakkaavat toimimasta kaapeli-tv:ssä

Teräväpiirtolähetyksiä tukevan kaapeli-tv-verkon digiboksin hankkineita kuluttajia odottaa ikävä yllätys tänä syksynä tai viimeistään ensi vuoden alussa. Nykyiset hd-digiboksit lakkaavat toimimasta, koska laitteet eivät eivät tue uutta Cable HD Ready -standardia.

Nykyisten kaapeli-tv-verkon (dvb-c) digiboksien ongelma on Conax-korttilinkityksen (engl. Conax-pairing) tuen puuttuminen. Siitä seuraa, etteivät boksit voi saada yhteensopivuusleimaa Suomessa syksyllä käyttöön otettavan uuden Cable Ready HD -standardin kanssa.

Näitä ensimmäisen sukupolven hd-digibokseja on kaupannut ainakin Verkkokauppa.com, mutta kovin laajasti ne eivät ole olleet myynnissä.

Suurin osa kaapeli-tv-verkon hd-digiboksin käyttäjistä on vuokrannut laitteen operaattorilta. Siinä tapauksessa operaattori myös toimittaa päivityksen jälkeenkin toimivan laitteen tilalle.Tekijänoikeuksista kyse

Standardimuutoksen taustalla ovat Hollywood-yhtiöiden vaatimukset tiukemmalle tekijänoikeussuojalle. Suomalaiset kaapeli-tv-yhtiöt ovat yhteisesti sopineet siitä, miten näihin vastataan.

Welhon liiketoimintapäällikkö Tony Orre myöntää, että ongelma koskee joitain satoja hd-digiboksin itse hankkineita asiakkaita. Orren mukaan heitä on alle 1000, mutta tarkempaa arviota ei heltiä. Laitteita on myyty vuoden 2007 alusta kuluvan vuoden kevääseen. Myynnin alkaessa ei ollut vielä tiedossa, että tekniikka vanhenee käsiin.

Kaapeli-tv-yhtiöt ovat jo aloittaneet verkkopäivitykset. Ne toteutuvat syksyn ja ensi vuoden alun mittaan. Siinä vaiheessa Conax-korttilinkitystä tukemattomat päätelaitteet lakkaavat toimimasta. Tämä koskee myös integroituja digi-tv-vastaanottimia,

Laitevalmistajista Sony on luvannut päivittää muun muassa W4000- ja W4500-.sarjojen televisionsa uuden standardin kanssa yhteensopiviksi. Viime kuussa IFA-messsuilla myös Samsungin edustajat lupasivat yhteensopivuutta uuden standardin kanssa uusissa digi-tv-malleissaan. Samsungilla ei ole ollut vielä hd-digitelevisioita Suomen markkinoilla.


lähde : SanomaMagazinesFinland
 

ramo

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 

VJK

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 

Hensu

Valvoja
Sijainti
Lappeenranta
Laitteisto
Vu+ Duo2 kaapelissa OpenATV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Ylös