Hallitus vei Canal+:lta antenniverkon kanavan

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Hallitus vei Canal+:lta antenniverkon kanavan

Valtioneuvosto päätti torstaina rokottaa Bonnieria yhden antennikanavan verran.


C More Entertainmentin toimilupaa muutettiin niin, että maksullisella Canal+:lla näkyy antenniverkossa heinäkuun alusta lähtien nykyisten neljän sijasta vain kolme kanavaa.

Canal+:n urheilutarjonnasta Suomessa vastavaa MTV Median urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio ei revi pelihousujaan päätöksen takia.


– Tietysti aina mielellään pidetään kaikki, mutta toisaalta myös ymmärrämme, että kaikki liittyy kaikkeen, kuuluu Lehmuskallion sitaatti hävityn pelin päätteeksi.

Lehmuskallio ei osaa sanoa, miten päätös tulee vaikuttamaan Canal+:n antenniverkon tarjontaan ja hinnoitteluun.


Keskittyminen kauhistutti

Muutoksella ei ole vaikutusta satelliitin ja kaapeliverkon kautta välitettyihin Canal+ -lähetyksiin, joiden kanavamäärä säilyy neljänä.

Kanavia vähennetään viestinnän keskittymisen estämiseksi. Päätöksen taustalla on ruotsalaisen Bonnier-konsernin omistus kanavilla toimivissa yhtiöissä. Suomessa Bonnieriin kuuluvat MTV Oy:n ja SubTV Oy:n lisäksi myös Canal+ -kanavapaketin lähettämisestä vastaava C More Entertainment Oy, joka on C More Groupin tytäryhtiö.


Bonnier-konserni hankki määräysvallan C More Groupissa vuonna 2009. Kaupan myötä Bonnier olisi saanut oikeuden yhdeksän ohjelmiston lähettämiseen Suomessa. Nyt konsernilla on toimilupa kahdeksan ohjelmiston lähettämiseen antenniverkossa.

Toimilupia antenniverkkoon on Suomessa myönnetty yhteensä 22 valtakunnallisen ohjelmiston samanaikaiseen lähettämiseen.


Urhon paikka?

Valtioneuvoston päätös on varmasti mieluisaa kuultavaa jääkiekon SM-liigan oikeudet omistavalle UrhoTV:lle, joka tällä hetkellä toimii antenniverkossa kahdeksaan viikkotuntiin oikeuttavan lyhytaikaisen toimiluvan varassa.

Edellisessä toimilupahaussa Urho hävisi SuomiTV:lle ja Sanomien Liv-kanavalle.

Liikenne- ja viestintäministeriö ei ole vielä kertonut, mitä vapautuvalla kanavapaikalla tehdään.


lähde:
http://www.marmai.fi/uutiset/article371563.ece?s=u&wtm=marmai-04022010
 
Ylös