Gorbtrack ja moottorin asennus

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

chaoscreator

Valvoja
Sijainti
Kemiönsaari
Gorbtrack ja moottorin asennus

Rupesin nyt ensimmäistä kertaa tsekkaamaan tuota Gorbtrack ohjelmaa kun olen taas vaihteeksi nousemassa katolle moottoriasennushommiin, jos sää huomenna sallii.

Kun tässä meiilä on latitude 60.0 niin hetitti mulle ton tiedetyn azimuntin 3,94 lännessä Astra 19,2 itä liittyen.
Toi elevation juttu jäi nyt mietityttämään (eli mikä elevation tuossa moottoria paikalla pitävässä kiinnikkeessä jossa on elevation kulma ym mittari).
Toihan Gorbtrack heittää 21,9 astetta elevationiks,i no sehän on se astemäärä maanpinnasta missä astra sijaitsee täällä missä asustan.
Valkkasin tuosta sat info-rotor angel kohdasta moteck SG 2100 ja se antoi dish elevationiksi 32,5 astetta no pistin lautaseksi Dish offsetin 26 astetta (koska tuosta Engel offset antennista itsellä ei ole tietoa tuosta aste asiasta -tuskin se tuosta paljon heittää - Triaxilla on 26) ja se heitti dish angelin -4,1 astetta.
Jos nyt ymmärän ton oikein niin elevationiksi pistän moottorin kiinitykseen 32,5 asetetta - 4,1 astetta = 28,4 astetta.

Menikö tämä nyt näin, epävarmuus iski vaikka logiikka sanoo että näin tää menee, no on suht lähellä tuota latitude 60,0 lukua moottorin kiinnikkeissä joten kyllä tämä perkule näin meni.
Pitäis varmaan pistää näitä vähän useammin paikoilleen ettei ehdi aina välillä unohtaa perusasioita!

Kannattaa muuten napata tuo Gorbtrack koneelle on sen verran tietoa lisäävä sovellus.
Finland ei oletuksena ole tuossa mukana mutta se antaa linkin mistä ladata se, valitse maa listasta Finland ja tallenna Finlandia koskevat tiedot ohjelmatiedostot/gorbtrack/countries kansioon niin sitten saat suomen kunnat käyttöösi.
 
Ylös