Kysymys- ratkaistu GM Triplex DVB-T kuva palikoituu enigma 2:lla

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Pokki

Huoltovalikon jäsen
Hankin foorumin sponsorilta Golden Media Spark Triplex laitteen DVB-T2 virittimen houkuttelemana ja muutaman alkuhässäkän jälkeen kone pelittää vallan mainiosti niin Spark kuin Enigma2 puolellakin. Enigma2 puolella hämmästyttää kuvassa näkyvä DVB-T puolen SD kuvan raju palikoituminen -- eihän tuosta Digitan signaalista nyt voi ihmeitä odottaa, mutta mitään vastaavaa ei ole tullut vastaan millään muulla laitteella, eikä edes Spark puolella tällä samalla vehkeellä. HD lähetykset on ok, samoin satelliittipuolen SD. Ehkä vähiten tuo palikoituminen näkyy National Geographic kanavalla, eniten Nelosella ja Ylen SD kanavilla.

En ole kultasilmä kuvanlaadussa mutta sanokaa nyt arvon gurut oletteko törmänneet oheisen kuvan kaltaiseen palikoitumiseen? Signaali on 99%, AGC 89% ja BER 0, olen kokeillut suoraa piuhaa antennille, laitetta eri töpselissä, vahvistinta/vaimenninta, eri laitetta samassa paikassa jne, mutta aina lopputulos on sama -- Triplex Enigma2:lla antaa tuollaisen kuvan antennipuolen SD kanavilla, muilla laitteilla tai Triplexin Spark softalla kuva on ok. Tämä siis niin uudemmilla kuin vanhemmillakin HDMU, PKT ja OpenATV imageilla. Käytössä 42" Philips fullHD 1080i @50Hz, mutta jos vaihdan boksin 576i tilaan jotta TV tekisi skaalauksen on lopputuloksena vain isommat palikat.. Eli näyttäisi että jotain on pielessä engiman päässä, en vain keksi mitä pitäisi vielä kokeilla. Swap file on käytössä, prossu vääntää 15-20%, muistia on 15-20M vapaana, bitratet on siellä Digitan normitasolla 2Mbps jne. HD kuvassa ei ole mitään vikaa. Samoilla TV:n asetuksilla Sparkin puolella myös tämä SD kuva on ok.

GMTriplex_kuva_pikseloityy.jpg

Triplexillä tallennettuja ohjelmia muilla laitteilla katsoessa tai lähetystä striimattessa muille laitteille kuva on niillä ok, eli vastaanotossa ei sinänsä vaikuttaisi olevan ongelmaa.. Olisiko tässä pulmana miten enigma2 dekoodaa mpeg2:ta GM Triplexillä -- jokin asetus jota en ole älynnyt laittaa päälle/pois? Ja tämä siis silloin kun taustalla ei ole mitään muuta aktiviteettia (tallennusta, striimausta, jne.)

Tarkoitus oli käyttää yhtä boksia kaikkien DVB-T+T2+S kanavien katsomiseen ja striimaamiseen talon sisällä mutta tällä kuvanlaadulla tuo DVB-T puolen katselu TV:llä on kyllä aika tuskallista..
 

Juha_K

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Akaa
Laitteisto
TD110 & T85
Zgemma H7C (OATV 6.4)
Octagon SX88+ SE
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös