Laite-esittely GigaBlue Quad

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Tällainen boksi saapui postissa viime viikolla, odotukset olivat korkealla, eikä ainakaan vielä ole pettänyt odotuksia.

Boksi on kooltaan vain hieman vanhaa QigaBlue SE:tä leveämpi, mutta hieman matalampi, kotelon laatuvaikutelma on taas aivan eri planeetalta, SE:n muovinen halpa on poissa ja tilalla laadukkaan oloinen metallinen kiilto. Etupaneeli on pimeänä aivan pelimäinen, ainoastaan virtanappi erottuu, ja oikean yläkulman tekstit.
Kuvassa näkyy boksi avattuna.
2012-10-24 14.36.29.jpg

Asennuksesta uupuvat vielä kaksi T/C viritintä ja kovalevy, jotka laitoin myöhemmin.


Takaa löytyvät liitännät.
2012-10-24 14.36.55.jpg

Vasemmalta, kaksi lisäviritinpaikkaa, kaksi S2 viritintä, komponentti ja tavallinen video, optinen ääni, HDMI ja e-Sata, ethernet ja 2x USB2, virta ja sarjaportti, oikealta löytyy virtakytkin.
Edellisten GigaBlue mallien puutteet on siis korjattu, löytyy kolme USB porttia (yksi edessä) ja e-Sata, sekä sisäinen kovalevypaikka 2,5" levylle.

Kaukosäädin on sama, hyväksi todettu, jota jo aiemmat mallit käyttävät. Kuvassa SE malli taustalla.
WP_000012.jpeg

Vielä kuva etupaneelista.
2012-10-24 14.37.08.jpg

Etupaneelista aukeaa luukku, jossa näppäimet, menu, nuolet, ok ja exit. Sieltä löytyy myös USB liitin ja kortinlukija sekä kaksi CI-paikkaa.

Näyttö on todella mahtava, ehkä olisi voinut olla kuvasuhteeltaan leveämpi, mutta laatu ja tarkkus on ennen näkemätöntä digibokseissa (ainakaan minun näkemäni), kyseessä siis värinäyttö, tarkkuutta en tiedä, mutta aivan hienosti toistuvat kanavalogot samanlaisena kuin ruudussa ja pienimmätkin teksti täysin lukukelpoisia. Tässä tosin skinin tekijöille hieman palautetta, eli esim. tallenteen katselussa kuluneen ajan näyttö on niin pieni, että pitää mennä boksin viereen nähdäkseen mitä siinä lukee.
2012-10-25 18.57.27.jpg

2012-10-28 10.14.36.jpg


Boksissa on ns. virallisena imagena OE-Alliance yhteistyön tuloksena syntynyt OpenPli pohjainen openMips, image on alusta asti todella hyvällä mallilla, ja kaikki toimii siinä kuten pitäisi, yhtenä esimerkkinä yhtäaikaiset tallennukset, joita onnistuin laittamaan käyntiin yhdeksän kappaletta ja kymmenettä vielä katselin samalla, ilman ongelmia. Enemmänkin olisi onnistunut mutta loppui kanavat kesken. Yhtään minkäänlaista hidastumista ei ollut havaittavissa, joka juontaa tietty tuohon 1.3GHz tuplaydin "prosessoriin". Muutoinkin kaikki boksin käyttö oli ennen kokemattoman sulavaa ja nopeaa, Ultimo tuntui surkean hitaalta tämän jälkeen, eikä sekään kauheasti hidastele mutta sellainen yleinen tuntuma on ihan toinen. Esimerkiksi tallenteiden katselu, ja varsinkin muiden kuin boksin omien, on todella miellyttävämpi kokemus kuin tähänastisissa muissa bokseissa, hypyt kelaukset kaikki ovat nopeuden takia omaa luokkaansa.


Verkkoliitännän nopeudesta on keskusteltu, aiemmin on ilmoitettu sen olevan 100/1000, nyt jotkut ovat kirjoittaneet sen olevan vain 10/100, tuohon vertailuun palaan kun pääsen 100/1000 verkon ääreen taas. Nopeimmalta 10/100 liitännältä se bokseissa kuitenkin vaikuttaa.

Lisävirittimistä on tällä hetkellä siis saatavana vain T/C malli, valmistaja lupaa T2 mallin noin kolmen kuukauden päästä ja S2 toivottavasti sen jälkeen.


Kun aina "pitää" puhua sen ja sen "tappajasta", niin tämä on ensimmäinen vakavasti otettava haastaja VU+ Ultimolle, pidempi aikainen käyttö kertoo lopputuloksen, mutta nyt jo molemmat omistavana alan kallistua GigaBluen puoleen. VU:ta on tosin jo tulossa vastaus, Duo2:n muodossa, tosin siinä ei ole kuin kaksi viritintä. Eiköhän sieltä kohta tule kuitenkin uusi ultimokin.
Hinta on kuitenkin tällaiselle boksille erittäin kilpailukykyinen, 399€ ja kahdella lisävirttimelläkin vain, 459€ .
 
Ylös