Laite-esittely GigaBlue HD800 Solo

  • Viestiketjun aloittaja PNP
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Otsikon mukainen boxi tuli testiin, tässä hieman juttua.Laite itsessään on yksinkertaisen näköinen, siististi tehty mutta hieman muovisen oloinen. Tämä tosin hintaan nähden on ymmärrettävääkin. Näyttö on yksinkertainen sininen jossa esitetään tekstiä ja numeroita.
Laitteesta löytyy yksi DVB-S2 viritin, ja tarvittavat liitännät mukaan lukien HDMI, Ethernet ja USB2. Myös yksi CI paikka sekä yksi kortinlukija löytyy.Kaukosäädin on kohtuu selkeä ja näppäimiä on kuitenkin runsaasti, lisäksi kaukosäätimen herkkyys on aivan omaa luokkaansa, sitä ei tarvitse osoitella mitenkään sinne päinkään, ja silti käskyt menevät perille.
Toinen silmiinpistävä ominaisuus laitteessa on erityinen nopeus, kaikki tapahtuu aivan välittömästi, eikä takkuilua ole oikein missään, erittäin nopea laite.

Käyttöliittymänä on siis kaikille jo niin tutuksi tullut Enigma2, siitä ei ainakaan tällä hetkellä ole kuin yksi vaihtoehto, mutta eipä oikein mitään jää kaipaamaankaan. Lisäosia on latauksissa riittävästi ja manuaaliasennuksella tietty saa lisää. EMU:ja ei nyky käytännön mukaan ole vakio latauksissa, mutta yhden tiedoston lisäyksellä /etc kansioon, tulee käyttöön extra lataus vaihtoehto, ja sieltä löytyy sitten tuo perus CCcam, joka toimii kuten olettaa saattaa. Kuvanlaatu on nyky mallin mukaan erinomainen, ja HD kanavatkin toimivat ilman ongelmia.
Lämpö tuntuu ainakin olevan aika mitätöntä, eli tuulettimia ei liene tarvetta viritellä, kovalevyhän tässä liitetään vain USB-liitäntään tai verkkoon.

Hintaansa nähden vaikuttaa todella mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, jos ei kaipaa virittimen vaihto mahdollisuutta, USB virittimen tuki löytyy jo uusimmasta imagesta, testannut en vielä ole, joten siitä lisää myöhemmin.
 
Ylös