Eurosport HD kaapeliin Welholta

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Eurosport HD kaapeliin Welholta

Kuten satelliittiyhtiö Canal Digital aiemmin tiedotti, aloittaa urheilukanava Eurosport teräväpiirtolähetykset Pohjoismaissa sunnuntaina. Welho kertoo tarjoavansa Eurosport HD -kanavaa ensimmäisenä Suomen kaapeli-tv-operaattoreista.

Nyt sunnuntaista alkaen näkyvä Eurosport HD on kokonaan suomeksi selostettu. Welhon mukaan lähetyksistä osapuilleen vain noin kolmannes on toistaiseksi tuotettu teräväpiirtona, mutta määrä kasvaa jatkuvasti. Ne lähetykset, joita ei ole saatavissa hd-tuotantona, muunnetaan tavallisesta sd-signaalista hd-signaaliksi.

Eurosport HD:n kuvaformaatti on 1080i, ja ohjelmat on varustettu stereoäänellä. Welhosta kerrotaan, että vaikka käytetty bittinopeus päätetään operaattorikohtaisesti, ei käytännön katselukokemuksessa pitäisi olla eroa satelliitin ja kaapelin välillä.

- Hd-kuva vaatii tietyn bitraten, ja käytännössä kaikki käyttävät riittävää [nopeutta]. Katselukokemuksessa ei ole eroa, johtaja Jussi Vuorinen Welholta arvioi.

Vuokralaite vaaditaan

Uuden kanavan lanseeraus ajoittuu tenniksen Ranskan avointen avajaispäivään. Vuoden 2008 muita suuria tapahtumia Eurosport HD:llä ovat jalkapallon EM-kisat, Pekingin kesäolympialaiset, pyöräilyn Tour de France ja tenniksen US Open.

Eurosport HD tulee osaksi Welho HD -pakettia, johon kuuluvat lisäksi Discovery HD, Silver HD ja Voom HD. Welho HD -paketti on saatavana Welhon HDTV-vuokraboksin kanssa yhteishintaan 34,90 kuukaudessa.

Suomen markkinoilla myytävien hd-vastaanottimien tulee jatkossa tukea korttilinkitystä. Mutta koska tällaisia laitteita ei vielä ole Suomen markkinoilla, Welho HD -pakettia ei toistaiseksi myydä ilman vuokralaitetta.

Hd-kanavien katseluun tarvitaan hd-vastaanottimen ja ohjelmakortin lisäksi HD Ready tai Full HD -televisio tai näyttö. Welho on tuomassa hd-laitteita myös myyntiin, ja myöhemmin tulossa on tallentava hd-digiboksi.

Pääkaupunkiseudulla toimivan Welhon kiinteään verkkoon on kytketty yli 320 000 taloutta. Welholla oli maaliskuun lopussa noin 103 000 maksu-tv-tilausta.

Welho on osa SanomaWSOY:tä kuten It-viikkokin.


lähde : TalousSanomat
 
Ylös