Kysymys- ratkaistu Enigma2-imagen päivitys ja omien asetusten kopiointi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

tappari

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Vantaa
Laitteisto
Antenniverkko:
Duo2
Solo SE V2
Ultimo 4K
Satelliitti:
Uno 4K SE
Onko muuten tällä foorumilla ohjeita siitä miten tuollainen mainitsemasi imagen päivitys uudempaan ja kaikkien lisärien palautus varmuuskopiosta tehdään. Tarkoitan, että itselle on hyvinkin epäselvää, että mitkä on esim. ne kansiot/tiedostot boksilla, jotka tulisi sisällyttää asetus/plugin backuppiin vaikkapa Satshop imagen kanssa toimiessa.
Imagen päivityksessä nuo asetukset taltioidaan ja palautetaan automaattisesti. Silloin kun imageen tehdään jotain suurempia muutoksia kuten kernelin vaihto uudempaan voidaan joutua flashaamaan image uudestaan. Silloinkin saattaa pärjätä asetuksien palautuksella.
Kuitenkin kannattaisi opetella puhtaan flashin tekeminen ilman asetuksien palautusta. Suurena apuna tuossa on kanava- ja suosikkilistojen talteenottaminen tietokoneelle vaikkapa DreamboxEdit ohjelmalla koska kanavien haku ja suosikkilistojen teko on se eniten aikaavievä osuus.

Nuo DreamboxEdit ohjelmalla talteenotetut kanava- ja suosikkilistat eivät ole mitenkään imageriippuvaisia vaan istuvat nätisti mihin tahansa uuteen imageen (ATV, ViX, PLi,VTi, PurE2 jne.)

Tyypillisesti tietokoneelle talteenotettavia tiedostoja ovat myös oscamin konfigurointitiedostot jotka istuvat sellaisenaan kaikkiin imageihin. Niiden paikka tosin saattaa vaihdella imagesta riippuen. Esim. ViX: /etc/tuxbox/config ja ATV /usr/keys ja molemmissa vielä yksi alihakemisto versiosta riippuen.

Jos käytät paljon autotimer tallennusta niin /etc/enigma2/autotimer.xml myös talteen.
Yksi hyvä tapa puhtaan flashin opetteluun ja eri imagejen kokeiluun on asentaa openmultiboot niminen plugin. Silloin uusi image käyttäytyy juuri niinkuin uuden imagen asennus boksin flashmuistiin.

Eikun harjoittelemaan. :)
 
Ylös