DVD tietofriikkejä etsitään!

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Bogo

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Espoo
Nettiin on avattu sivusto, jonka ideana on tarjota eri DVD julkaisuista mahdollisimman tarkkaa ja täydellistä tietoa tässä lukemattomien epätäydellisten ja epätarkkojen DVD-kauppojen tietokaaoksessa. Lähtökohtana ei ole julkaisujen määrä sivuilla, vaan tiedon täsmällisyys. Etsin siis harrastelijoita, jotka olisivat kiinnostuneita kasvattamaan tätä tietokantaa.

Tämä ei siis ole DVD luettelointi- tai arvostelusivu, vaan faktasivu - ja armoton sellainen ;)

Oletko siis halukas vaativaan, mutta mielenkiintoiseen projektiin? Olet huolellinen, tarkka ja kärsivällinen? Omistat DVD romppuaseman? Tunnistat eri kuvatyypit ja tiedät esimerkiksi mikä on CC? Perustiedot ovat muutenkin kohdallaan? Kaipaat haastetta?
Jos vastasit kaikkiin kyllä, olet varmasti etsimäni henkilö. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse heti tietää, tieto karttuu kantaa selatessa ja tietoja kerätessä nopeasti - sivuja voi siten myöhemminkin päivittää. Apua saa tietty myös allekirjoittaneelta. Tärkeintä on kiinnostus ja huolellisuus. DVD-romppuasema on kyllä aika must, sillä kun näkee DVD:stä paljon sellaista mitä ei näe tavallisella pöytäsoittimella. Kuvankaappauksista puhumattakaan. Homma tietysti vaatii myös aikaa, mutta kiirettä tiedonkeruussa ei ole, eikä pidäkkään pitää. Hyllyssä loijuvien levyjen määrä ei myöskään ole ratkaisevaa - jos niitä on yksi, niin senkin saaminen kantaan on vaan plussaa!

Suurimpaan osaan nyt sivuilla olevista DVD:istä on pyritty keräämään kaikki mahdollinen tieto, jotta pystyin hahmottamaan mitä tietoja on kerättävissä, mikä tärkeätä ja mikä ei. Kaikkea ei siis tarvitse DVD:stä kertoa (ellei halua), syötettävät tiedot on jaoteltu tärkeysjärjestykseen.

Varsinaisten sivujen taustalla pyörii tiedonkeruumoottori, perl-pohjainen tietokanta, johon kaikki projektiin halukkaat saavat tietysti tunnukset. Kanta voi vaikuttaa monimutkaiselta tai vaikealta, mutta kovinkaan paljon helpommin tuota isoa määrää tietoa ei voi prosessoida. Ja luulen että ei mene kauaa kun systeemiin tulee tutuksi. Senkin kehitys tietysti jatkuu kokoajan.

Eli jos tuntuu että tämä homma on sinulle, ota yhteys!
bogo@armoton.com

Sivut löytyvät täältä: http://www.armoton.com

Kommentteja, palautetta, ideoita, keskustelua?
 
Takaisin
Ylös