DVD-tallenteet menevät hyvin kaupaksi

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
DVD-tallenteet menevät hyvin kaupaksi

DVD-tallenteiden myynti on jatkanut kasvuaan alkuvuonna. Tammi-kesäkuussa kauppoihin toimitettiin liki 5,4 miljoonaa DVD-tallennetta, mikä on yli kymmenen prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

DVD-tallenteiden myynnin kasvu on viime vuosina ollut hurjaa, sillä vuoteen 2003 verrattuna menekki on yli kaksinkertaistunut. Kaikkiaan tänä vuonna kauppoihin toimitetaan arvion mukaan yli 11 miljoonaa DVD-tallennetta.

Suomen elokuvatoimistojen liiton SEL ry:n hallituksen jäsenen ja Warner Brosin maajohtajan Leif Lindbladin mukaan myyntiä on vauhdittanut niin tallenteiden kuin DVD-soitintenkin hintojen lasku. Lisäksi kuluttajat arvostavat DVD:n teknistä laatua ja monipuolista lisätarjontaa.

DVD-tallenteet ovatkin tehneet paljon paremmin kauppansa kuin VHS-videot takavuosina.

Viime aikoina etenkin DVD-painoksina julkaistut tv-sarjat ovat nostaneet suosiotaan. SEL:n Leif Lindbladin mukaan tv-sarjojen osuus myynnistä oli vielä viisi vuotta sitten reilut 10 prosenttia, kun nyt se arvioiden mukaan vie jo neljänneksen myynnistä. Tv-sarjojen merkitys onkin Lindbladin mukaan erittäin suuri alan toimijoille. Suosikkeja ovat hittisarjat kuten Simpsonit ja Frendit.

Kasvun taite häämöttää jo

DVD-tallenteiden suosion kasvuun ollaan alalla tyytyväisiä. Samalla kasvun odotetaan kuitenkin ensi vuonna jo taittuvan. SEL:n Leif Lindbladin mukaan kappalemääräisen myynnin odotetaan pysyttelevän lähivuosina ennallaan, mutta euromääräinen myynti sen sijaan jo laskee. Tähän syynä ovat DVD-tallenteiden jatkuvasti halpenevat hinnat.

SEL:n virallisiin tilastoihin eivät sisälly ulkomaisista verkkokaupoista Suomeen ostetut DVD:t. Tämän vuoksi ulkomaisen verkkokaupan laajuutta ja DVD-tallenteiden kokonaissuosiota on vaikea arvioida.
 
Ylös