DVB-T2 valmistuu ensi vuoden alkupuolella

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
DVB-T2 valmistuu ensi vuoden alkupuolella

Samalla kun Suomessa ollaan vasta siirrytty digitelevision aikakauteen, on DVB Group jo valmistelemassa seuraavan sukupolven standardia maanpäällisiin lähetyksiin. Uusimpien tietojen mukaan DVB-T2-määritysten pitäisi valmistua jo ensi vuoden alkupuoliskolla.

DVB Groupin vetäjä Peter MacAvock on kertonut EETimes-lehdelle, että DVB-T2:sta tulee kaikilla mittareilla mitaten aivan uusi standardi. Mistään ykkösversion viilaamisesta ei tule olemaan kyse.

DVB:ssä uuden standardin kaupallisia vaatimuksia sorvattiin työryhmässä, jota veti Digitan Seppo Nieminen. Varsinaisen teknisen työryhmän vetovastuu on BBC:llä, joka on muutenkin ollut DVB-T2:n vankin puolestapuhuja.

MacAvockin mukaan mietinnässä ovat hajaspektritekniikka, yhden kantoaallon tekniikat, useamman kantoaallon OFDM-moduloinnit ja jopa Kiinassa käyttöönotettava DMB-TH-tekniikka. Tavoitteena on antaa operaattoreille paras mahdollinen tekniikka digisignaalin lähettämiseen.

Maanpäällisten televisiolähetysten lähettämiseen tarvitaan uutta tekniikkaa, jotta esimerkiksi teräväpiirtolähetykset olisivat käytännössä järkeviä. On arveltu, että lähetyksiin saataisiin laajalti varattua analogisilta lähetyksiltä vapautuvia taajuuksia. Näiden suhteen kehitysvauhti eri Euroopan maissa on kuitenkin kovin erilainen.

DVB Groupista on arvioitu, että DVB-T2-lähestysten vastaanottoon pystyviä laitteita voisi tulla tarjolle loppuvuodesta 2009. Vielä silloinkaan kaikki Euroopan maat eivät ole siirtyneet täysin digitaalisiin televisiolähetyksiin.
 
Ylös