Kysymys- ratkaistu Duo2 tuplaviritin ei toista VHF-kanavia

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

TIMO51

Huoltovalikon jäsen
Hankin pari vuotta vanhaan VU+ Duo2 -boksiin VU+ Hybrid DUAL 2x DVB-T2/C H.265 virittimen. Tämä uusi viritin ei automaattihaulla useimmiten löydä VHF-kanavia. Jos saankin viritettyä, lähetys on tilkkutäkkiä josta ei saa mitään selvää.

Omakotitalo Espoossa, UHF-antenni suunnattu Digitan mastoon ja VHF Järvikylään. Imagena uusi OpenPLI, testattu myös OpenVix ja Vu+:n omilta sivuilta löytyvä image kehnolla menestyksellä. Netistä löytyy virittimen speksit, ja niiden mukaan taajuusalue kattaa VHF:n.

Virittäessä valitsen valikoista T2, ja olen testannut Suomi, Europe/Middle East ja paria muutakin vaihtoehtoa.

Olen kokeillut asentaa tuplavirittimen A&B tai B&C -virittimiksi vanhan virittimen kanssa, tai A&B-virittimiksi yksinään ilman tuloksia.

Näytössä SNR on 0% ja AGC n. 85%. Jossain testissä, taisi olla OpenVix, SNR pomppi 0 ja 100% välillä.

Kuva oli hyvä ennen uuden virittimen hankkimista, ja käyttöön jäänyt viritin näyttää edelleen myös VHF-kanavat ilman ongelmia. Tämän perusteella sulkisin pois antenniverkon viat, eli joko viritin on viallinen tai jotenkin yhteensopimaton laitteen tai imagen kanssa. Onko kellään vinkkejä tai omia kokemuksia vastaavanlaisesta viasta?

Entä onko mahdollista kiertää vikaa siten, että vanha sinkkuviritin pyhitettäisiin vain muksille VHF A? Pystyisin jopa irrottamaan vintillä yhdyssuotimelta VHF-antennilta tulevan piuhan ja asentamaan varaputkeen uuden kaapelin.
 
Ylös