Dreambox ja yleiskaukosäädin

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Sijainti
Turku
Dreambox ja yleiskaukosäädin

Laitanpa tänne pikku pätkän omasta kokeilustani jonka tein tänään. Omistan AMX ohjausjärjestelmän joka on tarkoitettu kokonaisvaltaiseen kodin automaatio-ohjaukseen tai sitten ihan vain kotiteatterin ohjaukseen niinkuin se itselläni on. Halusin kokeilla josko saisin Dreamboxistani imettyä kanavatiedon sekä ohjelmakuvauksen kaukosäätimeeni.

Itselläni ohjausjärjestelmä koostuu seuraavista laitteista:

Ohjelmoitava keskusyksikkö AMX NI3100
http://www.amx.com/products/NI-3100.asp

Kosketusnäytöllinen kaukosäädin AMX MIO R4
http://www.amx.com/products/MIOR-4.asp

Pikaisesti kerrottuna AMX on täysin ohjelmoitavissa oleva järjestelmä. Mielikuvitus on oikeastaan vain rajana. Sen takia olen itse tykästynyt siihen.

Keskusyksikössäni on Dreambox 7000 IR tiedot sisällä. Dreamboxin etupaneelissa on liimattuna kiinni IR lähetin. Kaukosäätimeni on langattomassa ZigBee verkossa joka on taas yhteydessä keskusyksikköön. Kun siis painan ohjelmoimaani nappia kaukosäätimessä se lähettää tiedon ZigBeen yli NI3100:selle joka taas tekee ohjelmoinnin mukaiset temput eli lähettää tässä tapauksessa IR komennon Dreamille. Olen laittanut kaikki Dreamboxini napit tähän yleiskaukosäätimeen.

No tuo on vielä yksinkertaista, mutta tänään tuli mieleeni josko saisin otettua Dreamboxin web interfacesta kanava- ja ohjelmatiedon ja laitettua sen kaukosäätimeni ruudulle. Niin ZigBee tosiaan toimii kumpaankin suuntaan. Eli voin lähettää kaukosäätimelle käskyjä tai vaikka tekstiä niinkuin on kyse tässä tapauksessa.

Muutaman tunnin pähkäilyn jälkeen se onnistui. Nyt NI3100 joka on samassa verkossa Dreamboxini kanssa pyytää Dreamilta muutaman sekunnin välein tiedon kanavasta ja ohjelmatiedosta. Nämä on kohtalaisen helppo erotella valtavasta tekstidatasta jota Dream tunkee ulos pyydettäessa. Samalla tavalla kuin normaalisti selaimella web interfacea aukaistaessa. Liitteenä kuva kaukosäätimestä tiedoilla.

Onko tästä sitten valtavasti hyötyä kun saman tiedon saa painamalla OK nappia ruudulle. No ei varmastikkaan mutta olipahan kiva viritellä.

Mixu
 

Liitetiedostot

  • MIOR4.jpg
    MIOR4.jpg
    45.1 KB · Lukukerrat: 126

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/Volumio + Adam T5V - ArcoLinux
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös