DM7025, takaisin tulilleko vai mikä tilalle

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

pmantynen

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
Parempaa vaihtoehtoa tyttären perheeseen ihmetellessä ja odotellessa tuli sitten ihan mielenkiinnon vuoksi herättyä wanha poweri-vikainen 7025 takaisin henkiin. Tuo kilahti jokunen vuosi sitten , oiskoos ollut 2015 .

Sopiva poweri löytyi ihan kotihyllystä. Tuli niitä muutama kpk silloin joskus tilattua. Tuo oli jo toinen powerin vaihto tuohon laitteeseen, joten varaosien laatu vastannee täysin alkuperäistä :) Itse vaihtohan on sangen helppo, muutama ruuvi auki ja kovalevy pois tieltä, liittimet auki ja se siitä. Nyt purin vähän extraa, koska tein samalla täydellisen puhdistuksen, kun laite oli kuin suoraan imurin pussista napattu . En tarkkaa aikaa katsonut, mutta varmasti alle puoli tuntia koko homma .

Tuossa oli 2 kpl kaapelivirittimiä. Eka temppu oli katsoa miten tuo ylipäätään toimii. Vähän aikaa meni ihmetellessä ennen kuin löysin scart-kaapelin, tuossahan ei mitään hdmi:tä ollutkaan :( Kaikki kuitenkin näytti toimivan OK. Tosin äänen taso tuntuu jäävän kovin hiljaiseksi, liekö joku scartin/töllön ominaisuus. VLC playeri kuitenkin toimii ihan OK.

Sinänsä aika outoa, että kovin vähän on maailma muuttunut. Ihan käytettävissä oleva laite tuntuisi olevan vieläkin. En nyt sit tiedä kuinka pitkään tuolla mennään, jos mennään ollenkaan. Kaukosäädin tuntui kovin tahmealta ja joitakin näppylöitä saa painaa tosi lujaa .

Kaapelikanavien haussa on jotain outoa . Tuo laite on tosiaan ollut aiemmin Turussa kaapeliverkossa, mutta mitään cables.xml:ää ei ole missään. En todella ymmärrä, mistä tuo ne kaapelitaajuudet yms. parametrit arpoo . Verkkohaulla tuntui löytävän kuitenkin kaikki Lounean Forssa-kanavat, tai ainakin luulisin. Sinänsä kaapeliverkossa on hauskoja piirteitä. Vaikka boksi ei osaakaan näyttää HD-kanavia niin tallennus menee kuitenkin OK ja VLC playerillä myös HD kanavat ovat katsottavissa vaikka läppäriltä .

Edit: No selkishän tuo kaapelikanavien hakukin sitten. Näköjään viritinasetuksista voi valita taajuuskaistat ja muut parametrit. Haku tosiaan etsii ensin ilmeisesti jollain rasterilla aktiiviset taajuudet ja sen jälkeen vasta kanavat . Mitään xml:ää ei tuossa,sitten tarvita. Sikäli mielenkiintoista, että hakuparametrit on viritinkohtaisia .
 
Viimeksi muokattu:
Ylös