DM7025:n IR vastaanoton tehostaminen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Moveq

Huoltovalikon jäsen
DM7025:n IR vastaanoton tehostaminen

Meillä ollaan aika pitkään kärsitty siitä, että boxi vastaa hivenen nihkeästi kaukosäätimeen jos sitä käytetään hieman sivummalta ja etäältä. Käytännössä olohuoneen boxia komennetaan pääasiassa neljästä eri suunnassa olevasta istumapaikasta ja kaksi niistä on viistossa etäällä. Noista kahdesta paikasta boxin komentaminen on ollut lähinnä akrobatiaa kaukosäätimellä, koska osoituskulman poikkeama boxin keskisuorasta linjasta on 50-70 astetta.

Päätimpä sitten kokeilla laittaa boxin IR vastaanottimen eteen Swarovski koristerkistallin katsoakseni miten hyvin moinen "pyöreä" lasi/linssi kerää IR säteitä boxin vastaanottimeen. Tulos oli, että toimii aika pirun hyvin. Jos aiemmin tässä koneella istuessa (lähes suoraan boxilta sivulle) kaukosäätimen komennoista meni perille 2/10 niin kristallin asettamisen jälkeen perille menee 10/10 eikä akrobatiaa tarvita. Aika hyvä tulos.

Täytynee nyt vielä keksiä jokin hieman parempi ratkaisu/kristalli boxin eteen. Melkein tekisi mieli porata reikä IR vastaanottimen kohdalle ja liimata siihen jokin kristalli linssiksi. Ei tosin viitsisi rikkoa boxin koteloa, katsotaan nyt mihin sitä päätyy. Ohessa liitteenä kuva tuosta testissä käytetystä kristallista.
 

Liitetiedostot

  • swakr.jpg
    swakr.jpg
    30 KB · Lukukerrat: 139

timoj

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Kodi-HTPC, Aerial 2.4m & 3.0m, Sharp Aquos LC-70LE836
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös