Digiajan avaus tuo lisää kanavia ja laajakuvaohjelmat

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Digiajan avaus tuo lisää kanavia ja laajakuvaohjelmat

Analogiset TV-lähetykset katoavat maanpäällisestä lähetysverkosta parinkymmenen päivän kuluttua ja tämän tapahduttua maanpäällinen digiverkko saa seitsemän uutta maksukanavaa.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä ilmaantuvat Discovery Channel-, Eurosport-, MTV3 Fakta-, Music Television, Nelosen, Nickelodeon- ja SVT Europa -maksukanavat Espoon, Fiskarsin, Jyväskylän, Kruunupyyn, Lahden, Lapuan, Pernajan, Pyhävuoren, Tampereen, Turun ja Vaasan alueilla asuvien kuluttajien hankittavaksi. Uuden E-kanavanipun näkyvyysalue laajenee lokakuun alussa Anjalankosken, Eurajoen, Kuopion ja Oulun alueille.

Kanavien katsomista varten täytyy erikseen hankkia maksukortti, jos sellaisesta ei vielä löydy. Discovery Channel-, Eurosport-, MTV3 Fakta-, Music Television-, Nickelodeon- ja SVT Europa -kanavat ilmaantuvat automaattisesti PlusTV:n asiakkaille ja tämän lisäksi PlusTV:n asiakkaat pääsevät seuraamaan syksyllä Big Brother 12/7 -kanavan tarjontaa. Aiemmin ilmaisena kanavana tunnettu DIGIVIIHDE siirtyy myös syyskuun alussa PlusTV:n tarjontaan, mutta kanavan voi myös tilata erillään muusta PlusTV:n tarjonnasta. Myös SVT Europa on tilattavissa erikseen, jolloin sen hinnaksi jää ainoastaan kuukausittainen korttimaksu, joka on muutaman euron suuruinen.

Nelosen uusi maksukanava ilmaantuu puolestaan Canal Digital -asiakkaiden katsottavaksi. Uudistusten jälkeen maanpäällisessä digiverkossa näkyy 30 kanavaa, joista noin kaksi kolmasosaa vaatii maksukortin katselua varten.

Kanavien lisääntymisen lisäksi myös TV-lähetysten tekniikka astuu askeleen eteenpäin, kun uutis- ja ajankohtaisohjelmat siirtyvät nykyisestä 4:3-kuvaformaatista 16:9-laajakuvasuhteeseen. Kaikki tarjonta ei kuitenkaan tule ulos laajakuvamuodossa, sillä esim. kansainvälisestä uutiskuvasta reilusti yli puolet välitetään nykyisessä 4:3-kuvaformaatissa ja kaikki TV-kanavat ovat luvanneet pitää kuvasuhteen alkuperäisenä, joten kuvaa ei venytetä TV-kanavien toimesta. Yleisradion TV-uutisissa ylimääräinen kuva-ala täytetään mustilla reunoilla. Muut kanavat eivät ole vielä ilmoittaneet miten he aikovat toimia asian suhteen.

MTV3 ja Nelonen aloittavat laajakuvalähetykset heti syyskuun 1. päivä ja Yle aloittaa omat lähetyksensä 3. päivä syyskuuta.
 
Ylös