Denon AVP-A1HD

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

tjokinen

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Karkkila
Denon AVP-A1HD

Nyt on saatu toinenkin etunen käytettyä laitteiden kokoojakappaleena.

Ensinnäkin rakenne on varsin massiivinen ja painaa todella paljon ollakseen etuvahvistin. Ulkonäkö muuten on kyllä kunnossa. Liitäntöjä on joka lähtöön ja riittävästi mm 6 hdmi tuloa.

Asennus:

Asennus sujui varsin ongelmitta, joskin valikkorakenteessa olisi hieman järkeistämisen paikkaa, mutta kun oppi hakemaan asetuksia niin kyllä niitä sitten piisaa vaikkei välttämätt ihan loogisimma paikassa. Kaiken kaikkiaan asennus sujui hyvin vaikkei se ihan niin helppoa ollut kuin anthemin asennus. Valintamahdollisuuksia ja säätämistä tällä kuitenkin pystyy tekemään melkein loputtomiin.

Kuva:

Kuvapuoli oli kohdallaan. Jälleen kuvanlaatu oli vähintäin vp30 + abt102 tasoa. Jokaiselle tulolle voi asetella omat kuvan säädöt, joten tämäkin on käytön kannalta helppoa. Säätömahdollisuuksia on kokolailla riittävästi ja värit yms saa hoideltua näppärästi kohdalleen. Säädöt eivät kuitenkaan ole yhtä kattavat kuin vp30:ssä tai anthemissa. Itse jäin kaipaamaan overscan toimintoa, jotta dvd:n aiheuttaman pikselirivin saisi leikattua pois kuvan yläreunasta. Eikä tuo kuvan säätäminen tällä valikkorakenteella ole yhtä helppoa kuin vp30:ssä tai anthemissa. Kuvapuoleen on kuulemma lähiaikoina tulossa uusi noin 200 e:n hintainen päivitys jossa vaihdetaan kortti jossa prosessointi tehoa on parannettu ja todennäköisesti ruuvattu tuosta hqv:stä enemmän irti. Erinomaista on että minkä tahansa tulon voi asettaa valikoista menemään mihin tahansa ulosmenoon ja äänet saa erikseen valita myös kullekin tulolle erikseen. Tämä valikko on sentään varsin helppo ymmärtää. Iso plussa kahdesta kuvan hdmi ulostulosta, joten tykin ja lcd töllön saa päälle tarvittaessa yhtäaikaa. Nyt ei tartte tykkiä käynnistellä säätämisen tai mp3:sten takia.

Ääni:

Äänten testauksen aloitin pelkästään säätämällä eq:n huoneen vastemittauksen mukaan lähemmäksi flattiä ja aloitin kuuntelun. Äänet pystyy tuomaan laitteeseen mitä piuhaa pitkin vain asettamaan ne mihin ulostuloon haluaa varsin joustava systeemi. Sekä kuva että ääni puolen asetukset saadaan tehtyä kunkin tulon kohdalla omassa valikossaan. Laite osaa kaikki vanhat ja uudet ääniformaatit ja varmasti firmis päivitysten kautta myös tulevaisuuden formaatitkin, joten tässä pitäisi olla värkkiä pitkäksi aikaa.

Ääni oli mielestäni todella selkeä ja musiikin yksityiskohdat erottuivat varsin selkeästi. Etenkin jos vertaan anthemiin niin äänikuva oli mielestäni tasapainoisempi. Johtuu varmaakin juuri siitä etten saanut anthemin kautta bassoja toimimaan ilman kaiutinten ropaamista (genelec aktiivisetti) ja siihen en ajanpuutteen vuoksi jaksanut panostaa. Eli bassot olivat paremmin hallussa. Samaan syssyyn totean etteivät bassot taas toistuneet muutamilla levyillä aivan niin maukkaasti kuten anthemin kanssa ja muutamassa leffakohtauksessa jäi kaipaamaan pientä potkua. Toki säätömahdollisuuksia varmasti on tätäkin parantaa, mutta ajanpuutteen vuoksi en ryhtynyt tähän. Äänimaailma oli mielestäni muutenkin jo todella hyvin balanssissa.

Huonekorjainta en ehtinyt vielä testata, joten sen vaikutuksista en osaa kommentoida. Veikkaisin että jonkin sortin parannusta olisi saanut aikaan.

Verkkotoisto/nettiradiot:

Denonin feature listaan kuuluu myös nettiradiot, jotka toimivat niin sanotusti kuin junan vessa. Verkkopiuha kiinni ja radiokanava listaa selailemaan ja voila rokki alkoi pauhaamaan. Erittäin hyvän kuuloista taustamuusiikiksi.

Mp3:set taas saa kätevästi striimattua pc:ltä tai esim NAS-serveriltä. Kokeilun aloitin mediaplayerin uudella versiolla, mutta aikani kokeiltua kirosin mikkisoftan syvimpään ... ja lopetin kokeilun muutaman tunnin aherruksen jälkeen. Mediaplayer kyllä tunnisti hienosti Denonin mutten saanut sitä ymmärtämään millään jakaa serverin musiikkikansio vaikka se oli määritetty ja biisit oli hienosti lisätty kirjastoon joka siis oli jaettu. No sen sijaan Fuppes ilmaisohjelma toimii jälleen kuin junan vessa. Tässä ohjeet asennukseen jos tarvitsette jonkun toisen vahvarin kanssa: http://avppoaowners.wetpaint.com/page/Music+Server+Setup .
Nyt valikko rakenne tuli denonin kautta hyvin esille ja sitä oli helppo selata. Ei muuta kuin biisin valinta ja menoksi. Denonin restorer toiminnolla mp3:set olivat myös varsin maukasta kuunneltavaa ja käytön helppous oli piste i:n päälle.


Yhteenveto:

Kaikenkaikkiaan hulppea paketti joka ei jätä kylmäksi. Itse jäin oikeastaan kaipaamaan vain tuota kuvapuolen overscan toimintoa, mutta sekin on ylipäästävissä tykin maskia käyttämällä. Miinus oikeastaan tulee hieman sekavahkosta valikosta, mutta tähänkin varmaan ajan mittaan tottuisi. Tällä hetkellä ostopäätös taitaisi kaatua anthemin ja denonin välillä denoniin sen monipuolisuuden takia. Äänellisesti tykkäsin molemmista, mutta denonin verkkotoiston ja phono liitännän takia hinnat tulisivat samoilla ominaisuuksilla samaan luokkaan, joten yksi laite kiitos.

Loppuarvosana 10-/10


Tämän jälkeen on vaikea asennoitua vanhaan settiin joten jos kiinnostaa niin vanhat kamat lähtee myyntiin. Eli Denon 3805 ja DVDO vp30 + abt102 chippi. Tulikohan joristua tärkeimmät.

-Timppa
 
Ylös