Commodore 64

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

olliraa

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Laihia
Commodore 64 -opas

Tässäpä vinkkejä/linkkejä "tasavallan tietokoneensta" nauttimiseen:

Helpoin tapa muistella menneitä on luonnollisesti emulointi. Henkilökohtaisesti olen ollut erittäin tyytyväinen Viceen http://www.viceteam.org. Yhtensopivuus on todella hyvä ja käyttö varsin helppoa. Lisäksi emulaattori on tarjolla mitä kummallisimmille alustoille :)

Sitten ei muuta kuin etsimään nuoruuden suosikkipelejä esim. täältä http://www.c64.com.

Jotta tunnelma olisi mahdollsimman autenttinen, niin joystick pitää tietysti olla. Atariage.com myy loistavaa Stelladaptoria http://www.atariage.com/forums/index.php?showtopic=130861&pid=1578263&st=0&#entry1578263. Se mahdollistaa vanhan 9-pinnisen joystickin liittämisen usb:lla emuloivaan tietokoneeseen :) Jos kaapin perältä ei löyty joystickia, niin tilaa esim. Cruiser täältä http://www.gentle-eye.fi/hardware.html Jos taas Stelladaptor ei innosta, niin voit hommata legendaarista CompPro 9000 "jäljittelevän" usb-tikun samasta paikasta.

Siinäpä oli emulaattoriosuus, sitten oikeaan rautaan ;)

Jos haluat nauttia aidosta kuusnepata, mutta kasettien ja lerppujen kanssa taistelu ei innosta, niin kannattaa hommata MMC Replay moduuli esim. täältä http://www.gentle-eye.fi/muuta.html tai Saksan maalta http://www.vesalia.de. Saksasta saat myös kotelon http://www.vesalia.de/e_c64cartshell[5075].htm moduulille :) Moduulin avulla voit siis käyttää MMC/SD-korttia kuusnepassa. Gigan kortille mahtuu aika monta peliä ;) Moduuli on varsin toimiva kapistus, jonka toimivuutta voi vielä parantaa huomatavasti plugineilla. Yksi parhaista on suomalainen laatutuota, eli TNT:n MMC Browser, jonka saat täältä http://www.sid.fi/~tnt/c64/mmc64/mmcr.zip. Plugin avulla voit ladata d64 ja t64 -tiedostot todella helposti ja nopeasti :)

HUOM. TNT:n MMC Browser EI toimi kaikkien SD-korttien kanssa. Itse MMC replay moduli toimii, mutta tuo plugin siis ei. Toimivin kortti on ns. MMC Mobile, joka on kooltaan pienempi (mutta yhteensopiva) versio MMC-kortista. SD/MMC-kortithan ovat standardin mukaan keskenään yhteensopivia, mutta jokin ero niissä on ainakin tuon pluginin mielestä ;)

HUOM2. Pelit, joihin kuului useampi kuin 1 lerppu (tai muuten tekevät jotain "kummia juttuja" lerppuasemalla), eivät suoraan toimi MMC Replay:lla. Ratkaisu tähän on käyttää ns. dfi-versioita, joita voi hakea täältä http://retrohackers.com/viewforum.php?f=3 (dfi pack 1-3). Sopivan plugini noiden käyttämiseen löytyy täältä http://prdownload.berlios.de/rrtools/dfiplgin_bin_20070106.zip

Yksi ehdoton lisävaruste nykyisten televisioden kannalta on scart-piuha. Senkin saat em. liikkeistä :)

Omat kokemukset em. paletista (kuusnepa, MMC Replay, Scart jne) ovat todella positiivisia :) :) Saan nauttia aidoista analogisoundeista (sid), mutta pelien ja demojen lataaminen ja varastointi on nykyiaikaisen helppoa. Täydellinen paketti, sanon minä.

*edit*
Tässäpä kova kilpailija MMCReplaylle http://www.1541ultimate.net/content/index.php Vaikuttaa hyvältä, omia kokemuksia ei (vielä) ole ;)
*edit*


Tämä oli tällainen "tajunnanvirtaa" postaus, mutta editoin ohjetta paremmaksi myöhemmin :)
 
Ylös