CanalSat ja TPS fuusioituvat

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Sijainti
Turku
CanalSat ja TPS fuusioituvat

Taivasallianssi maanpäällistä digi-teeveetä vastaan


Ranskalaiset satelliittitelevisioyhtiöt CanalSat ja TPS fuusioituvat. Niiden yhdistymistä perustellaan kilpailevien maanpäällisten digitarjousten kasvulla sekä nettiteeveen että antennivälitteisen digiteeveen kautta.

Ranskan poikkeuksellinen tilanne, kahden satelliittiyhtiön kilpailu yhdellä kansallisella kentällä päättyy. CanalSatin ja TPS:n pääomistajien - Vivendin ja TF1:n kilpailu sen sijaan jatkuu perinteisessä televisiotoiminnassa.

Tarkkailijat pitävät fuusiota järkevänä, sillä uudella yrityksellä on edelleen hyvät ansaintamahdollisuudet. Samalla ne voivat säästää ohjelmien sisäänostoissa tai urheilun lähetysoikeuksissa.

Pääsyynä fuusioon pidetään uutta kilpailutilannetta, kun digitaalisen television tarjonta lisääntyy laajakaistaisten verkkojen kautta ja pian koko maanlaajuisen ja maksuttoman antennivälitteisen digitaalitelevision (dvb-t), TNT:n kautta.

Ranska on myös Euroopan johtavia laajakaistamaita. Vuoden loppuun mennessä on arvioitu jo 9 miljoonalla kotitaloudella olevan dsl-yhteydet. Näistä jo 350 000 vastaanottaa verkon kautta televisio-ohjelmansa.


lähde: www.digitoday.fi

Jussi Tuormaa
Julkaistu 16/12/2005 kello: 12:45
 
Ylös