Canal Digital iski kultasuoneen?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
3 * Nvidia Shield + Synology NAS DS218+ LG 77CX6LA + Genelec + RasPi/rAudio + Adam T5V + T7V + T10S - ArcoLinux
Canal Digital iski kultasuoneen?

Teräväpiirtolähetykset satelliittilähetyksissä aloittanut maksu-tv-operaattori Canal-Digital on päässyt hurjaan kasvuvauhtiin liigajääkiekon ja suomenkielisten Disney-kanavien myötä. Yhtiön Suomen-toimitusjohtaja Jyri Timonen kertoo, että asiakasmäärä on kuukausittain kasvanut satoja prosentteja.

Kaikki uudistukset koskevat maksullisia satelliittilähetyksiä. Timonen korostaa, että maanpäällisissä digilähetyksissä Canal+-kanavien määrä ei lähiaikoina nouse. Siellä joudutaan odottamaan kapasiteetin kasvua.

Timonen toteaa, että syyskuun alussa aloitetuissa teräväpiirtolähetyksissä on kourallinen asiakkaita.

– Olemme halunneet olla teknologisesti ensimmäisiä, ja hd-kanavan katsojien määrä on hyvä, kun ottaa huomioon hd-lähetyksiin sopivien satelliittipäätteiden määrän vähäisyyden. Kyselyjä ja tiedusteluja lähetyksistä on kuitenkin tullut runsaasti.

Teräväpiirtoon sopivat satelliittipäätteet ovat joukolla tulossa markkinoille loka-marraskuussa. Tällä hetkellä tarjolla on ainakin Quali-TV:n satelliittivastaanotin, joka ymmärtää sekä hd-lähetyksiä että tavallisia digi-kanavia.

CanalDigital välittää Suomeen ja muihin Pohjoismaihin Canal+ HD -kanavaa, josta tulee kolme teräväpiirtoelokuvaa iltaisin. Sen kuukausimaksu on Canal+:n asiakkaille neljä euroa kuukaudessa.

Maanpäällisen laatu satelliittia heikompi

Timonen korostaa, että yhtiön satelliittiasiakkailla on alhainen kynnys teräväpiirtolähetyksiin.

– Satelliittilautasen, mikropään ja kaapeloinnin lisäksi tarvitaan vain sopiva vastaanotin ja hd-kelpoinen litteä televisio.

Canal Digital kiinnostaa suuria joukkoja nyt enemmän kuin ennen. Liigajääkiekkoilun myötä yhtiön tunnettuus on noussut. Myös Disneyn lastenohjelmien suomalaistaminen on toiminut samaan suuntaan.

– Muualla Euroopassa jääkiekkoilu ja muut tärkeät urheilutapahtumat ovat jo pitkään olleet maksutelevision takana. Nyt Suomi on päässyt samalle viivalle, ja kyse on todellakin läpimurrosta täällä.

Hän huomauttaa, että rivitalojen, omakotialojen ja jopa kerrostalojen kannattaa satsata satelliittivastaanottoon, jos se vain on teknisesti mahdollista.

– Me annamme laitteiston ja asennuksen ilmaiseksi. Lisäksi digilähetyksen laatu satelliitin välityksillä on parempaa kuin maanpäällisessä vastaanotossa.
http://www.digitoday.fi/showPage.php?page_id=11&news_id=48280
 

ramsted

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 

msalmi1

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Turku
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi muutakin kuin ensimmäisen viestin sisältö.
 
Takaisin
Ylös