Blue-ray & HD-DVD uutisia

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Blue-ray & HD-DVD uutisia

Blu-ray- ja HD DVD -leirien välinen hintakilpailu jatkuu ja tällä kertaa hinnanalennuksista vastaa HD DVD -soittimia valmistava Toshiba.

Alennukset koskevat HD-A2- ja HD-A20-soittimia, joiden suositushinnat ovat Yhdysvalloissa heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen 299 dollaria (HD-A2) ja 399 dollaria (HD-A20).

Soittimien uudet hinnat eivät juuri näy kuluttajille, sillä molempia soittimia on myyty alennettuun hintaan koko kesäkuun ajan. Tämä on nostanut HD DVD -soittimien myyntiä jopa 500 prosenttia tietyissä myymälöissä.

HD DVD:n etuja ajavan HD DVD Promotions Groupin varajohtaja Ken Graffeon mielestä hinta on se asia, joka vaikuttaa eniten kuluttajien ostopäätöksiin, kun kuluttaja on ostamassa uuden sukupolven teräväpiirtosoitinta.

Soitinten edullinen hinta näkyy myös myyntiluvuissa, sillä Toshiban soittimilla oli huhti- ja toukokuussa 70 prosentin markkinaosuus kaikista stand alone teräväpiirtosoittimista. Toshiban hinnanalennuksien myötä on todennäköistä, että vastaava suuntaus jatkuu myös kesä- ja heinäkuun ajan.


lisäksi;

Warnerin odotettu Blu-ray/HD DVD-hybridi myöhästyy ensi vuoden puolelle. Total HD -nimellä tunnettuja levyjä ei siis nähdä myynnissä tänä kesänä tai jouluna, kuten aikaisemmin on povattu.

Viivästyminen mahdollinen syy on herättänyt kummastusta, sillä Warner ilmoitti jo aikaisemmin, ettei levyjen valmistamisessa ole mitään ongelmia. Suurimmaksi syyksi myöhästymiseen on epäilty levyjen korkeita valmistuskustannuksia, jotka näkyisivät myös kuluttajalle levyjen korkeina hintoina.

Warnerilla uuteen formaattiin uskotaan kuitenkin vahvasti ja ensi vuoden puolella tapahtuvassa julkaisussa markkinoille on tarkoitus tuoda kerralla 10-20 Total HD -elokuvaa. Tarkoituksena on, että kauppiaat voivat näyttää uusia levyä omalla osastollaan, jolloin ne eivät huku tavallisten Blu-ray- ja HD DVD -elokuvien joukkoon.

Warnerin markkinoinnista vastaava Steve Nickerson sanoo, ettei Warnerilla ole mitään syytä kiirehtiä uutuuden kanssa, vaan Total HD tuodaan myyntiin sitten, kun aika on sille kypsä. Warner jatkaa kuitenkin myös HD DVD:n ja Blu-rayn tukemista ja se tuo teräväpiirtoelokuvia edelleen kummallekin formaatille.

Teknisesti Total HD on loistava ratkaisu, sillä käytännössä se yhdistää Blu-ray- ja HD DVD -levyt yhdeksi levyksi, jossa toisella puolella on HD DVD ja toisella Blu-ray. Molemmista puolista voi tehdä kaksikerroksisia, joten Total HD -levy ei tuo mukanaan rajoituksia verrattuna nykyisiin HD DVD ja Blu-ray-levyihin.

ja lopuksi; milloin meillä?

BDA (Blu-ray Disc Association) on kertonut uudesta Yhdysvalloissa julkaistavasta kampanjastaan. Jokaiselle uuden Blu-ray-soittimen ostajalle tarjotaan kylkiäisenä viisi uutuusteräväpiirtoelokuvaa.

Tarjous koskee myös PlayStation 3 -pelikonsolin ostajia, joten kaikki Blu-ray-toistoon kykenevät laitteet ovat kampanjatarjouksen piirissä. Tarjous alkaa heinäkuun ensimmäisenä päivänä ja kestää syyskuun loppuun saakka.

Viisi valinnaista elokuvaansa voi valita 21 nimikkeen joukosta. Virallista listaa elokuvista ei vielä ole julkaistu, mutta Ars Technican mukaan lista muodostuu mahdollisesti seuraavista elokuvista:

- Pearl Harbor
- Black Rain
- Transporter 2
- The Guardian
- Babel
- Invincible
- Chicken Little
- Corpse Bride
- Blazing Saddles
- Kiss of the Dragon
- The Phantom of the Opera
- The Devil's Rejects
- The Italian Job
- The Last Waltz
- The Omen
- Stealth
- Invincible
- Resident Evil: Apocalypse
- Species
- Hart's War
- Stir of Echoes
- Underworld
- Underworld: Evolution

Lisää tietoa tarjouksesta löytyy kuun vaihteessa avautuvalta sivustolta (www.bluraysavings.com).

Vaikka vastaavaa kampanjaa ei ole ainakaan vielä julkaistu Yhdysvaltojen ulkopuolella, saattavat tällaiset myyntikikat olla merkittäviä Blu-rayn ja HD DVD:n teräväpiirtoherruusmittelössä. HD DVD:n leirissä Toshiban vastaava elokuvatarjous aiheutti ennen viime joulua selvän myyntipiikin soitinmyyntitilastoihin.
 
Ylös