Blu-rayn BD+ -suojauksen kiertokeinot julkaistu

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Blu-rayn BD+ -suojauksen kiertokeinot julkaistu

Blu-ray-elokuville parempaa kopiointisuojausta tarjoava BD+ -kopiointisuojaus saatiin valmiiksi vuoden 2007 kesäkuussa. Tuolloin suojauksen luvattiin kestävän hakkereiden iskuja noin kymmenen vuotta.

Noin vuosi sitten kopiointisuojauksien kiertämiseen keskittynyt SlySoft kuitenkin ilmoitti kiertäneensä BD+:n ja yritys julkaisikin tämän vuoden maaliskuussa uuden version AnyDVD HD -ohjelmasta, jolla BD+:n voi ohittaa.

AnyDVD HD on kuitenkin tarkoitettu ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmille, joten Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmien käyttäjille AnyDVD HD ei tuonut apua. Tämä epäkohta jäi hiertämään monien ihmisten mieliä, joten Doom9-sivuston foorumilla neuvokkaat koodarit päättivät ottaa härkää sarvista, ja selvittää sen, miten BD+:n kiertäminen oikein onnistuisi.

Muutaman viikon pähkäilemisen jälkeen Oopho2ei-nimimerkin takaa työskentelevä koodari julkaisi Javalla toteutetun BDVM Debugger -ohjelman, jonka avulla saadaan selville ne osat elokuvista, jotka BD+ -suojaus on rampauttanut sekä keinot näiden osien korjaamiseksi. BDVM Debuggerin antamien tietojen avulla BD+-suojauksen voi siis poistaa Blu-ray-elokuvista kokonaan, jolloin kyseinen kopiointisuojaus ei enää aiheuta ongelmia kuluttajille.

Valitettavasti tavallisille kuluttajille ei ole vielä tarjolla helppokäyttöistä ohjelmaa, jolla Blu-ray-elokuvia saisi varmuuskopioitua yhtä helposti kuin esim. DVD-elokuvia DVD Shrink -ohjelmalla, mutta viimeaikaisten löytöjen avulla tällaisen ohjelman tekeminen olisi nyt mahdollista.


lähde : Afterdawn
 
Ylös