Blu-ray vs. hd-dvd -sota sekoittuu entisestään

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Blu-ray vs. hd-dvd -sota sekoittuu entisestään

Paramount ja Dreamworks hylkäävät blu-rayn

Dvd-levyjen korvaajien formaattisodassa nähdään taas yllättävä käänne. Blu-ray näytti jo vievän pelin hd dvd:ltä, mutta nyt elokuvastudioiden ykkösriviin kuuluvat jätit Paramount ja Dreamworks ovat hylänneet blu-rayn. Paramountin mukaan hd dvd:llä on puolellaan kolme selvää valttikorttia.

Tähän saakka blu-ray-levyt ovat voittaneet myyntitaiston Yhdysvalloissa, ja vieneet uusien levyjen markkinoista kaksi kolmasosaa. Merkittävimmät studiot ovat julkaisseet levyjä joko vain blu-raynä tai molemmissa formaateissa.


Kolme syytä menestykseen

Myös Paramount ja Dreamworks ovat julkaisseet teräväpiirtoelokuvia molemmilla formaateilla, mutta jatkossa keskitytään vain hd-dvd:hen. Yhtiö puolustaa yllättävää päätöstään kertomalla kolmesta selvästä perusteesta.

Paramountin mielestä hd-dvd tarjoaa ensinnäkin paremman kuvanlaadun. Toinen ja elokuvastudiolle hyvin merkittävä tekijä on se, että hd-dvd -levyjen valmistus on edullisempaa.

Tämän lisäksi Paramount on pettynyt blu-ray-soittimien korkeaan hintatasoon. Yhtiön mukaan edullisimpien blu-ray-soittimien hintataso liikkuu nyt noin 500 dollarin (noin 370 euroa) tienoilla. Hd-dvd -soittimen saa selvästi edullisemmin, noin 300 dollarilla (noin 220 euroa). Paramount uskoo, että laitteiden hintaero aiheuttaa laitekannan ja levyjen kysynnän siirtymisen hd-dvd -leiriin.
 
Ylös