BBC Worldwide avaa 30 uutta kanavaa (myös Skandinaviassa)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
BBC Worldwide avaa 30 uutta kanavaa (myös Skandinaviassa)

BBC Worldwide aikoo käynnistää kahden seuraavan vuoden aikana 30 uutta kansainvälistä kanavaa. Brändejä on neljä: BBC Entertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle ja CBeebies.

Britannian yleisradioyhtiö BBC haluaa, että konsernin kaupallinen haara BBC Worldwide tuplaa tulonsa vähintään 222 miljoonaan puntaan eli vajaaseen 320 miljoonaan euroon viiden vuoden kuluessa. Tämän on määrä kattaa osa konsernin kahden miljardin punnan eli vajaan 2,9 miljardin euron suuruisesta vajeesta, jonka syynä on liian pieni lupamaksukertymä.

Ensimmäisinä uusia kanavia päästään katsomaan Puolassa, Ranskassa, Saksassa, Skandinaviassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Afrikassa. BBC:n tuottamien ohjelmien lisäksi kanavilla on tarkoitus esittää paikallista sisältöä.

BBC Worldwide on laajentanut toimintaansa aggressiivisesti viime kuukausina. Se on muun muassa perustanut tuotantoyhtiön Intiaan ja ostanut 75 prosentin osuuden matkaoppaita julkaisevasta Lonely Planetista.

BBC Worldwide aikoo kasvattaa tulojaan myös verkossa sallimalla mainostamisen kansainvälisessä sivustossaan. BBC World -kanavalla mainostaminen on sallittu jo aiemmin.

BBC puolustaa verkkomainonnan sallimista sillä, että Britannian ulkopuolella asuvat katsojat eivät maksa tv-lupamaksuja.
 
Ylös