BBC aloitti DVB-T2-testilähetykset (GB)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
BBC aloitti DVB-T2-testilähetykset (GB)

Analogiset TV-lähetykset pysyivät pitkään täysin muuttumattomina lähetystekniikan ja standardien osalta. Digi-TV on kuitenkin tuonut jatkuvasti pieniä muutoksia lähetyksiin ja standardeihin, joista antenniverkon lähetyksissä seuraavaksi odotetaan DVB-T2:sta, jonka pitäisi antaa lähetyksille 30-45 prosenttia enemmän tiedonsiirtokapasiteettia nykyisiin DVB-T-lähetyksiin verrattuna.

DVB-T2 on ollut jo pari vuotta kehityksessä ja tällä viikolla uutta standardia päästiin vihdoin kokeilemaan, kun BBC aloitti eilen testilähetykset Isossa-Britanniassa. BBC:n testilähetyksissä lähetetään teräväpiirto-ohjelmaa, koska DVB-T2:n suurempi tiedonsiirtokapasiteetti on erityisen tärkeää tuleville antenniverkon teräväpiirtokanaville. Jos DVB-T2:n kanssa ei esiinnyt ongelmia, nähdään Isossa-Britanniassa antenniverkon teräväpiirtolähetyksiä jo ensi vuoden loppuun mennessä.

DVB-T2 testilähetykset olivat huojennus tietoliikennetekniikan kehitystä valvovalle Ofcomille, jonka edustajat lupasivat pari kuukautta sitten, että antenniverkon teräväpiirtolähetykset pääsevät käyntiin Isossa-Britanniassa vielä ensi vuoden aikana. Tarkoituksena on antaa yksi kanavanippu DVB-T2:ta hyödyntävien teräväpiirtokanavien käyttöön. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan tähän kanavanippuun tulisi kolme teräväpiirtokanavaa.

DVB-T2-standardin ensimmäinen luonnosversio valmistui tämän viikon torstaina, joten ensimmäiset DVB-T2-lähetyksiä vastaanottavat digiboksit ehtinevät markkinoille ensi vuoden aikana. Nykyisiä DVB-T-laitteita ei voi päivittää DVB-T2-yhteensopiviksi, joten kuluttajien täytyy hankkia uusi digiboksi DVB-T2-lähetysten katselua varten. Teräväpiirtokanavien lisäksi DVB-T2 mahdollistaa useamman tavallisen kanavan laittamisen samaan kanavanippuun hyödyntämällä suurempaa tiedonsiirtokapasiteettia ja kehittyneempiä pakkausmenetelmiä videolle (H.264/MPEG-4 AVC), mutta toistaiseksi DVB-T2 on tarkoitettu lähinnä teräväpiirto-ohjelmille ja nykyisiä DVB-T-lähetyksiä on tarkoitus jatkaa vielä useita vuosia, joten brittien ei tarvitse hankkia välittömästi uusia laitteita television kaveriksi.

DVB-T2-tekniikan toimintaa tullaan esittelemään tulevilla IBC-messuilla (International Broadcasting Convention), jotka järjestetään Amsterdamissa syyskuun 12.-16. päivä.


lähde : Afterdawn
 
Ylös